Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Advertorial /

Hebban Adventskalender 2021 | Dag 13

door Hebban Crew 37 reacties
December is de leukste maand van het jaar op Hebban, want we tellen ook in 2021 met de Adventskalender weer 24 dagen af tot kerst. Elke dag staat achter het geopende deurtje een auteur centraal, met een sneak preview van zijn of haar nieuwste werk én meer over het boek dat je tijdens het keuzemoment kunt downloaden. Inclusief leesfragment! Achter het dertiende deurtje zit Ibon Martín met 'De dans van de tulpen' en 'Het uur van de meeuwen'.

Achter deurtje 13: De dans van de tulpen van Ibon Martín

De Adventsperiode is opgedeeld in vier periodes. Elke dag vind je achter een geopend deurtje een leesfragment van een boek dat gratis te downloaden is tijdens een van de vier keuzedagen. Heb je een Hebban-account, dan staat er op de keuzedag een speciale pagina klaar achter het dagdeurtje. Maak een keuze uit het aanbod van de voorgaande dagen en je download start direct.

Ibon Martín (1976) begon zijn schrijfcarrière in de reisliteratuur. Hij is een liefhebber van het Baskische landschap en brengt zijn dagen door met wandelen. Na zijn afstuderen startte hij dan ook een project om meer dan driehonderd routes te verzamelen. Naast het beschrijven van de natuurlijke schoonheid bracht hij ook de historische overblijfselen en plaatselijke mythen tot leven. Hoewel hij inmiddels is overgestapt op het schrijven van thrillers, blijft de natuur een belangrijke rol spelen.

Dankzij het schrijven van een vierluik in de Scandinavische traditie brak Martín door in zijn eigen land, maar het was zijn daaropvolgende thriller De dans van de tulpen waarmee hij internationale bekendheid zou verwerven. De thriller, vertaald door Joep Harmsen, speelt zich af in zijn geliefde Baskenland en introduceert inspecteur Ane Cestero. In dit eerste deel is het haar taak een moordenaar op te zoeken die op de meest gruwelijke wijze de dood van zijn slachtoffers ensceneert.

Ook in Het uur van de meeuwen, het tweede deel van de reeks, wordt het Ane Cestero niet makkelijk gemaakt. Cestero's werk brengt haar moordzaken van over heel Baskenland, waar ook de natuur- en landschapsbeschrijvingen goed in uitkomen. Vooral omdat de eenheid dit keer een moordenaar tegenkomt die hen langs uitgestrekte zoutvlaktes, wijngaarden en verlaten ciderfabrieken volgt.

'Een magnetische en originele thriller met betoverende landschappen, schoonheid en macabere contrasten.' – Radio Nacional

Het uur van de meeuwen

Het meest recente werk van Martín is Het uur van de meeuwen, vertaald door Imke Zuidema. De thriller verscheen in september 2021. Besluit jij om De dans van de tulpen te downloaden tijdens de keuzedag en wil je ook dit nieuwste boek lezen? Bestel het bij jouw favoriete boekhandel.

In Hondarribia, een kleurrijk vissersdorpje op de grens tussen Spanje en Frankrijk, vindt een vrolijk festival plaats. Midden in de traditionele optocht wordt plotseling een vrouw bruut vermoord en de dader weet in alle chaos te ontsnappen. Inspecteur Ane Cestero en haar speciale eenheid zullen de meedogenloze moordenaar moeten opsporen, die niet van plan is te stoppen. Sterker nog: hij gaat volledig in de aanval. Een zenuwslopende zoektocht langs uitgestrekte zoutvlaktes, wijngaarden en verlaten ciderfabrieken volgt, waarna Ane ontdekt dat de zaak veel groter is dan ze ooit had kunnen vermoeden. Er begint een race tegen de klok, en Ane en haar team zullen snel moeten ingrijpen voordat er meer slachtoffers vallen.

Werk van Ibon Martín

Elke dag een boekenbon

Dit jaar wordt de Hebban Adventskalender voor het eerst gesponsord door de Nederlandse Boekenbon. Elke dag maken bezoekers van de Adventskalender kans op een boekenbon van 50 euro! Dagelijks legt de redactie van Hebban je een vraag voor over het Boekenjaar 2021. Onder de goede antwoorden verloten we de bon!

Naar de Boekenbon-actie

Download jij De dans van de tulpen straks als gratis ebook op 19 december?

Natalia, een bekende radiopresentatrice, wordt overreden door een trein. De machinist is haar man. Als hij haar ziet, vastgebonden op de rails met een delicate tulp in haar handen, is het al te laat. De felrode bloem is even mooi als zeldzaam in november. De heftige moordscène wordt live uitgezonden op Facebook. En Natalia blijft niet het enige slachtoffer…

Een ondoorgrondelijke moordenaar met een verontrustende handtekening: bloedrode tulpen die achterblijven bij de vermoorde vrouwen. De slachtoffers hebben geen enkele relatie met elkaar, behalve steeds die vreselijke enscenering van hun dood en de griezelige aanwezigheid van verse tulpen in een seizoen waarin ze niet horen te bloeien.

Inspecteur Ane Cestero reist af naar de regio om de complexe en hyperintelligente moordenaar in de val te lokken, een moordenaar die de schoonheid, rust en natuur van Urdaibai voor altijd zal veranderen.

De dans van de tulpen wordt je aangeboden door Xander Uitgevers.

Deel het plezier van de Hebban Adventskalender

Laat na het lezen weten wat je van het boek vond op de Hebban boekpagina.
Deel je ervaringen en foto’s op Facebook, Twitter en Instagram onder de hashtag #HebbanAdventskalenderOver de auteur

Hebban Crew

2527 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Adventskalender 2021 | Dag 13

 

Gerelateerd

Over

Ibon Martín

Ibon Martín

Ibon Martín (1976) begon zijn schrijfcarrière met reisliteratuur. Als liefhebbe...