Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Alle verhalen van Ian Rankin in The Beat Goes On

door Hebban Crew 1 reactie
De Engelse uitgeverij Orion Publishing Group brengt begin oktober een bundel met alle verhalen van de Schotse thrillerschrijver Ian Rankin op de markt. Ook bevat de bundel twee niet eerder gepubliceerde verhalen en een essay van de schrijver over zijn held John Rebus.

Ian Rankin heeft de afgelopen jaren tal van verhalen geschreven over John Rebus, de doorgaans norse rechercheur van het politiekorps in de Schotse hoofdstad Edinburgh. De artikelen verschenen in thrillermagazines of werden speciaal geschreven voor evenementen en voor radio-uitzendingen. Deze zijn nu samengebracht in een bundel en zoals altijd bij boeken van Rankin draagt ook deze de titel van een popsong. Ditmaal is het The Beat Goes On,  de vaak gecoverde hit van Sonny & Cher uit 1967.

Het boek dat op 9 oktober in de Britse boekhandel te koop is, telt 29 verhalen, waaronder twee nog niet eerder gepubliceerde bijdragen, getiteld The Passenger  en A Three-Pint Problem.  Aanvullend vertelt Rankin in een essay meer over zijn belangrijkste en populairste creatie.

De verhalen zijn in chronologische volgorde afgedrukt: de lezer volgt hoe de jonge, energieke John Rebus met de jaren transformeert in een cynische rechercheur die de dagen eigenlijk meer dan zat is. Rebus speelde de hoofdrol in negentien thrillers van Rankin. Het personage is ook een belangrijke inspiratiebron voor populaire excursies door Edinburgh. Volgens Jon Wood, uitgever van Orion, toont de bundel aan dat Rankin zowel het schrijven van een roman als van korte verhalen 'als een meester' beheerst.

Behalve de boeken over Rebus schreef Rankin ook thrillers over Malcolm Fox, een politieman die op de afdeling Interne Zaken werkt, en enkele standalone thrillers. Rankin won tot dusver vier CWA Dagger Awards en in 2004 de Amerikaanse Edgar Award. Onlangs werd hij verkozen tot de meest populaire schrijver van Schotland. 

(Bron: Shots Magazine)Over de auteur

Hebban Crew

1639 volgers
3 boeken
3 favoriet


Reacties op: Alle verhalen van Ian Rankin in The Beat Goes On

 

Gerelateerd

Over

Ian Rankin

Ian Rankin

De Schotse schrijver Ian Rankin (Fife, Cardenden, 1960) wordt beschouwd als de g...