Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Auteur van de week: Nora Roberts

door Diana Mom 1 reactie
Sommige auteurs hebben zo’n status, dat ze bovenaan iedere lijst met favoriete feelgood auteurs staan. Dit is het geval bij Nora Roberts. Inmiddels heeft deze dame meer dan 160 titels op haar naam staan. Haar favoriete genre? Uiteraard romantiek.
Nora Roberts is deze week Auteur van de week.


Nora Roberts is niet de volledige naam van de auteur. Ze werd op 10 oktober 1950 geboren en kreeg de naam Eleanor Marie Robertson. Inmiddels schrijft ze al jaren onder de naam Nora Roberts. Met 160 boeken, waarvan er wereldwijd zo’n 280 miljoen van zijn verkocht, is Nora met recht een van de meest beroemde auteurs in de romantiek te noemen.  

Geschiedenis
Nora werd geboren in Silver Spring, een plaatsje in Maryland. Ze was de jongste uit een gezin van vijf kinderen. Ze ging naar een katholieke nonnenschool, trouwde op jonge leeftijd en verhuisde naar Keedyville, ook in Maryland. Ze startte haar carrière als juridisch secretaresse. Ze kan snel typen, maar haar spelling was een regelrechte ramp. Toen ze moeder werd en aan huis gekluisterd zat, probeerde ze creatief haar geld te verdienen.  
Toen ze op een dag ‘ingesneeuwd’ was na een vreselijke sneeuwstorm, begon ze aan haar eerste verhaal. Dit was het begin van haar carrière als auteur. Na veel afwijzigen werd haar eerste boek, Irish Thoroughbred, in 1981 gepubliceerd door Uitgeverij Silhouette.  

Serie Uitgeverij Harlequin
Uitgeverij Harlequin zag in dat Nora erg populair was en besloot om een serie op te zetten. Een serie met enkel boeken van Nora Roberts. Fans kunnen zich voor deze serie inschrijven en krijgen dan de eerste of nieuwe uitgaven van de boeken van Nora. In 2014 zijn er 7 boeken verschenen in pocketformaat en 8 boeken in de vorm van een luxe paperback. De pockets en de luxe paperbacks vormen ieder een ander abonnement.  

J.D. Robb
Nora Roberts is niet alleen actief onder haar eigen naam. Onder het pseudoniem J.D. Robb schrijft Nora politieromans met een sterk liefdesverhaal. De serie met Eve Dallas in de hoofdrol bestaat inmiddels al uit 5 delen. Nora weet zich in deze serie goed te verplaatsen in mannen. Als je bedenkt dat Nora uit een gezin met enkel mannen kwam en twee zoons heeft, is het niet gek dat de schrijfster zich goed kan verplaatsen in het mannelijk brein. Ze schijnt zelfs gezegd te hebben dat ze mannen wel moest begrijpen, anders zou ze gillend weg zijn gerend.  

Nieuw van Nora Roberts
De rode lelie
De rode lelie is het derde deel in de serie De Bloementuin van Harper House. In dit deel ontmoeten drie vrouwen elkaar op een keerpunt in hun leven. Alle drie willen ze op een bepaalde manier verder groeien. Ze weten alleen nog niet hoe. Bij elkaar vinden ze steun en de aanmoediging om risico’s te nemen en de onzekere toekomst te omarmen.  

Alles voor elkaar
Het staat al eeuwen in hartje Boonsboro. Het heeft vreugde en verdriet gekend, oorlog en vrede zien langskomen en nu, vervallen en rijp voor de sloop, is het gekocht door Montgomery Family Contractors. Zij - de drie broers Montgomery en hun excentrieke moeder - willen het liefdevol opknappen om er een Bed & Breakfast te beginnen. De Inn BoonsBoro... Ryder weet wel dat hij een tikje grof reageerde. Maar dat zijn moeder niet even met hem en zijn broers had overlegd voor ze Hope Beaumont als manager voor de B&B aannam, irriteerde hem hevig. Inmiddels moet hij toegeven dat ze gelijk had. Hope is efficiënt en toegewijd. En sexy. En ongebonden, dus niets zou een ongecompliceerde, los-vaste relatie in de weg moeten staan. Tot zijn verrassing is Hope het daar niet alleen mee eens, ze blijkt zelfs nog beter in los-vast dan hij. Wat positief lijkt, tot hij merkt dat hij meer en verder met haar wil... Zou hun Lizzy misschien wat kunnen doen voor hem?

Verwacht van Nora Roberts
Als sterren stralen
In de luxe variant verschijnt 19 maart de nieuwe verhalenbundel Als sterren stralen.  In Hartstocht in beeld is Johanna Patterson niet onder de indruk van haar werk als producer van een televisiequiz. Ze weet als geen ander om beroemde mensen te strikken voor haar programma. Zo ook Sam Weaver, een voor haar normale man, totdat hij zich van een wel heel verrassende kant laat zien.  
In Bruisende finale komt zangeres en componiste Raven een oude bekende tegen als zij hoort dat Fantasy, een boek dat wekenlang in de toplijsten stond, verfilmd werd. De verrassing: Brandon Carstairs componeert de muziek. En laat dat nu net de man zijn die vijf jaar geleden uit het leven van Raven verdween. Wat wil hij van haar?  Over de auteur

Diana Mom

319 volgers
1962 boeken
96 favoriet


Reacties op: Auteur van de week: Nora Roberts

 

Gerelateerd

Over

Nora Roberts

Nora Roberts

Nora Roberts (Silverspring, Maryland, 1950) geboren als Eleanor Marie Rober...

Gesponsorde boeken