Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Barts Boekenclub met Kim van Kooten

Op 20 april is er een nieuwe editie van Barts Boekenclub. Een pervers lievelingsgeheim en duivelskunstenaar Jeroen Bosch zijn de thema's die op het programma staan. Kim van Kooten en Marcel Ruijters zijn te gast om te praten over hun boeken.

Schrijver en actrice Kim van Kooten schuift aan in Barts Boekenclub om te praten over haar debuutroman Lieveling. Hierin vertelt ze het verhaal van Puck, vijf jaar oud en woonachtig met haar moeder in een achterstandswijk in Rotterdam. Op een dag verhuizen ze naar een kapitale villa in Zwijndrecht, waar de nieuwe man van haar moeder woont. Het lijkt een sprookje, maar het wordt een nachtmerrie. In Lieveling - gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Pauline Barendregt - weet Kim van Kooten dankzij haar lichtvoetige, maar haarscherpe toon het onvoorstelbare voorstelbaar te maken.

In het kader van het Jeroen Bosch-jaar is Marcel Ruijters, winnaar van de Stripschapprijs 2015, te gast naar aanleiding zijn nieuwe grafische roman Jheronimus, over het leven van de schilder Jeroen Bosch. In de strip brengt Ruijters op grootse wijze de late middeleeuwen in alle rauwheid en schoonheid tot leven. Via hem volgen we het leven van Jeroen Bosch - als ‘den duvelmakere’ (de schepper van duivels) - en zien hoe zijn in onze ogen vaak bizarre werken in die boeiende tijd op hun plek vallen en deel uitmaken van de belevingswereld van Bosch.

Muziek wordt dit keer verzorgd door a-capellagroep The Amsterdam Vocals met nummers geïnspireerd op de thema's van de boeken van Kim van Kooten en Marcel Ruijters. Verder die avond natuurlijk de Hebban Proza Pitch, hét podium in Amsterdam voor jong literair talent! 

Barts Boekenclub start 20 april om 20:30 uur en vindt plaats in theater Het Betty Asfalt Complex in Amsterdam. De toegang bedraagt €10. Voor student en CJP: €6. 

Reserveren via: www.bettyasfaltcomplex.nlOver de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Barts Boekenclub met Kim van Kooten

 

Gerelateerd

Over

Kim van Kooten

Kim van Kooten

Kim van Kooten (1974) is actrice en schrijver. Als actrice speelde zij in talloz...

Marcel Ruijters

Marcel Ruijters

Marcel Ruijters (1966) is een Nederlands striptekenaar. Op zevenjarige leef...

Gesponsorde boeken