Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Hebban vandaag

Community /

Ben jij 'Mevrouw mijn moeder' ook nu aan het lezen?

door Hebban Crew 12 reacties
Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek, een cadeau van je bibliotheek. Ben jij jouw exemplaar van 'Mevrouw mijn moeder' van Yvonne Keuls al aan het lezen? Zet het op 'Nu aan het lezen' en bespreek het boek met de mensen om je heen of hier op Hebban.

Heb je het nog niet in handen? Kijk bij je lokale bibliotheek of ze nog exemplaren hebben en haal jouw boek gratis in huis. Nederland Leest kan voor jou zijn dat je het boek leest en in de kast zet. Maar je kunt nog zo veel meer doen tijdens Nederland Leest. Je bent welkom in de leesclub hier op Hebban om het boek met andere lezers te bespreken. Je kunt op elk moment van de maand instappen. Liever een echte ontmoeting? Kijk of er in jouw woonplaats een open leesclub wordt georganiseerd rond Mevrouw mijn moeder óf download de Senia Leeswijzer en bespreek het boek met je eigen leesgroep.

'Er is geen groter goed dan waardig oud te mogen worden, op je eigen voorwaarden.' – Yvonne Keuls

Open leesclub

In november worden er overal open leesclubs georganiseerd met Mevrouw mijn moeder zodat lezers van het boek met elkaar in gesprek kunnen. Hiervoor heeft Senia een leeswijzer ontworpen met informatie over het boek, de auteur en de context. De leeswijzer, inclusief discussievragen, garandeert interessante gespreksstof en verdieping. Ook Hebban organiseert een Nederland Leest leesclub. Ga hieronder naar de Hebban Leesclub en doe mee!

Naar de Hebban Leesclub

Mevrouw mijn moeder

Met Mevrouw mijn moeder richtte Yvonne Keuls een liefdevol monument op voor haar bijzondere moeder: het is een meeslepend en ontroerend verhaal over ouder worden met veerkracht en zelfbeschikking. Maar ook over het aanpassingsvermogen van een Indische oude dame aan Nederland.

Een boek vol herinneringen en verhalen van vroeger. Een ode aan de vertelkunst van twee sterke eigenzinnige vrouwen. Het is een met veel humor geschreven, persoonlijk en ontwapenend boek waarin de generaties met elkaar in gesprek raken en de kunst van het ouder worden tussen de regels te vinden is.

Ben jij Mevrouw mijn moeder aan het lezen op dit moment? Of heb je het lang geleden al eens gelezen? Misschien ben je het nu aan het herlezen? Wat vind of vond je van de roman? Vertel het onder dit artikel!

Nederland Leest Junior

Dit jaar is De regels van drie van Marjolijn Hof jouw cadeau voor kinderen in groep 7 en 8 en vmbo-leerlingen in jaar 1 en 2. Na het lezen van dit spannende verhaal gaat de klas in gesprek over ouder worden.

Twan en zijn tweelingzus Linde reizen met hun moeder en oma naar IJsland. Ze gaan naar Twans overgrootvader, opi Kas, die daar helemaal alleen woont. Opi Kas kan niet meer goed voor zichzelf zorgen en hij moet mee terug naar Nederland. Maar opi Kas denk hier heel anders over. Hij heeft een ontsnappingsplan bedacht en vraagt of Twan hem wil helpen. Gelukkig heeft Twan een survivalhandboek meegenomen. Twan twijfelt. Wat moet hij doen? Opi Kas helpen of het geheime plan verraden?

Naar het lesmateriaalOver de auteur

Hebban Crew

2386 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Ben jij 'Mevrouw mijn moeder' ook nu aan het lezen?

 

Gerelateerd