Hebban vandaag

Community /

Boek & Film - lees Het puttertje

door Hebban Crew 18 reacties
In het kersverse Boek & Film-café bepreken we alles dat te maken heeft met boeken en boekverfilmingen. Welke is beter, hoe hebben ze problemen met bepaalde hoofdstukken of scènes opgelost en wat is jouw mening over de casting en acteerprestaties? Lees en kijk je mee met Het puttertje van Donna Tartt, waarvan de verfilming nu in de bioscopen te zien is?

Het boek

Het puttertje van Donna Tartt verscheen in 2013, een maand voor de Amerikaanse editie uitkwam. Tartt studeerde klassieke talen en filosofie, en schreef ook de boeken De kleine vriend en De verborgen geschiedenis. Haar werk is in meer dan 30 talen vertaald. Dit is de eerste keer dat een van haar boeken wordt verfilmd, al is er wel vaker een poging ondernomen. 

Tartt was aanvankelijk terughoudend over het verkopen van de filmrechten voor Het puttertje. Ze staat bekend als perfectionist en twijfelde of de film het boek, waarmee ze de Pulitzerprijs won, recht aan zou doen.

Theo Decker, een dertienjarige jongen uit New York, overleeft op wonderbaarlijke wijze een aanslag waarbij zijn moeder om het leven komt. Zijn vader is een paar maanden daarvoor verdwenen en Theo komt na de aanslag bij de familie van een rijke vriend terecht. Hij is verbijsterd door zijn nieuwe leefomgeving, verward door zijn klasgenoten die het moeilijk vinden met hem om te gaan en diepbedroefd door het verlies van zijn moeder. Theo vindt houvast aan dat ene object dat hem aan haar doet denken: een klein, mysterieus schilderij, dat hem uiteindelijk in de onderwereld van de kunst doet belanden.

Het puttertje is een roman met een ongekende energie en vertelkracht, waarin Donna Tartt levendige personages, betoverend taalgebruik en adembenemende spanning combineert met diepgaande bespiegelingen over liefde, identiteit en kunst. Een prachtig boek over verlies, obsessie, overlevingskracht en de meedogenloze speling van het lot.

De film

The Goldfinch draait vanaf 10 oktober 2019 in de Nederlandse bioscopen met in de hoofdrollen onder andere Oakes Fegley als de jonge Theo, Ansel Elgort als de volwassen Theo en Nicole Kidman als Mrs. Barbour.

Ga naar het Boek & Film-café

VIPS over boekverfilmingen

Aankomende boekverfilmingen

Powered by de Hebban VIP Club

Dit artikel werd mogelijk gemaakt door de bijdragen van de leden van de Hebban VIP Club. De Hebban VIP Club is een exclusieve club voor leden met een roze Hebban-hart die het leuk vinden om Hebban te helpen de beste, fijnste en leukste plek te laten zijn en blijven voor liefhebbers van boeken. 

Meer over de Hebban VIP Club

 


Over de auteur

Hebban Crew

2178 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boek & Film - lees Het puttertje

 

Gerelateerd

Over

Donna Tartt

Donna Tartt

Donna Tartt (Mississippi, USA, 1963) studeerde klassieke talen en filosofie...

Hebban Spots

Het Boek & Film Café

49 volgers

Welkom in het Boek & Film Café! Hier bespreken we alles dat te maken heeft met boeken en boekverfilmingen. Welke is beter, hoe hebben ze problemen met bepaalde hoofdstukken of scènes opgelost en...


Gesponsorde boeken