Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Listmania /

Boekentips van Hanna Bervoets voor de zomer van 2021

door Hebban Crew 4 reacties
Hebban-gasthoofdredacteur Hanna Bervoets blikt vooruit en deelt vijf boekentips om deze zomer van te genieten. Ontdek welke boeken zij aanraadt én waarom. Deze listmania zorgt gegarandeerd voor een goed gevuld verlanglijstje om mee te nemen naar je lokale boekhandel tijdens de Boekenweek.

De zomertips van Hanna

Een hartverscheurend zomerboek van schrijfster Alma Mathijsen, tevens een goede vriendin. In korte, geladen hoofdstukjes beschrijft Mathijsen de zomers die ze als kind en tiener in een Italiaans vakantiehuis doorbracht. Ze maakt er verschrikkelijke dingen mee, toch wordt de zomerse idylle nergens voorgesteld als façade. Dat zou al te makkelijk zijn, het effectbejag waar de schrijfster juist niet op uit is. Eerder laat dit boek zien hoe iedere idylle ook een slagveld is, en dat die twee elkaar niet uitsluiten: heel knap.

(71)
Ik ben dol op kleine boekjes, ik stop ze in mijn achterzak en lees ze op de pont. Maartje Wortel heeft een prachtig exemplaar geschreven, over bewegen zonder echt vooruit te komen.
(106)
Een heerlijk boek over achtbanen, Amerika, en een dove hond. Maar ook een intrigerend onderzoek naar het spanningsveld tussen jaloezie en vrouwelijke solidariteit.
(593)
Dit debuut werd veel geprezen, wat mij betreft terecht. Hoofdpersoon Sofie verhaalt vol bravoure haar coming of age, maar juist die branie lijkt een roerend soort kwetsbaarheid te verraden.
(10)
Een onderzoek naar een veranderende wijk; wie profiteert er van ‘buurtvernieuwing’, en wie blijft er achter? Toegankelijk, leerzaam en belangrijk boek, dat en passant een inkijkje biedt in onze doorgedraaide woningmarkt.Over de auteur

Hebban Crew

2547 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekentips van Hanna Bervoets voor de zomer van 2021

 

Gerelateerd