Hebban vandaag

Lezen /

Boekenweek 2020 | De laatste trein naar vrijheid

De Boekenweek gaat van start op zaterdag 7 maart met het thema 'Rebellen en dwarsdenkers' en duurt tot en met zondag 15 maart. Tijdens de Boekenweek vind je hier meer informatie over de thematitel 'De laatste trein naar vrijheid' van Meg Waite Clayton.

Rebellen en dwarsdenkers

'Truus Wijsmuller-Meijer is een van de grootste helden uit de Tweede Wereldoorlog. Zij heeft, met gevaar voor eigen leven, duizenden Joodse kinderen gered uit de handen van de nazi's. Truus wist nazi-officiers en grenssoldaten te trotseren tegen alle richtlijnen in.' - Uitgeverij HarperCollins

Over De laatste trein naar vrijheid

Wenen, eind jaren dertig. De vijftienjarige Stephan en zijn beste vriendin Zofie-Helene hebben een zorgeloze jeugd, maar hun leven staat op het punt om te slaan. Stephan is Joods en Zofie-Helene is de dochter van een opstandige krantenuitgever. Als Hitler de macht grijpt, slaat het noodlot toe. Maar er is hoop in de duisternis. De Nederlandse verzetsstrijder Truus Wijsmuller-Meijer zet haar leven op het spel om Joodse kinderen naar veiliger gebied te smokkelen, terwijl landen hun grenzen voor het groeiende aantal vluchtelingen sluiten. Als Groot-Brittannië aangeeft kinderen uit het Duitse Rijk toe te laten, is Tante Truus vastberaden, en zij eist toestemming van Eichmann om de kinderen te redden… In een race tegen de klok begeleidt ze Stephan en Zofie-Helene, en uiteindelijk duizenden anderen kinderen, op een levensgevaarlijke tocht naar een onzekere toekomst… Kan ze de kinderen en zichzelf redden?

Lees hier een fragment uit De laatste trein naar vrijheid

Over de auteur

De Amerikaanse bestsellerauteur Meg Waite Clayton (1959) woont in Californië. Ze schreef zes romans die de bestsellerlijst van The New York Times behaalden. Ze publiceerde artikelen in onder meer The Washington Post en Forbes, vaak over de uitdagingen waarmee vrouwen geconfronteerd worden. De laatste trein naar Vrijheid (2020) is haar zevende roman en tevens haar internationale doorbraakroman.

Met ruim een half miljoen bezoekers per maand en meer dan 190.000 geregistreerde lezers is Hebban.nl de grootste en actiefste lezerscommunity van Nederland en Vlaanderen. Elke dag worden er meer dan duizend nieuwe lezersbeoordelingen en recensies toegevoegd. Hebban organiseert jaarlijks circa 150 online leesclubs en de populairste reading challenge voor Nederlandstalige lezers.
Meer artikelen over De laatste trein naar vrijheid
    

Elke dag het laatste nieuws in je mailbox?

Zet de Hebban Lunchupdate aan in je profiel of meld je hier aan.

 Over de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekenweek 2020 | De laatste trein naar vrijheid

 

Gerelateerd

Over

Meg Waite Clayton

Meg Waite Clayton

De Amerikaanse bestseller auteur Meg Waite Clayton (1959) woont in Californië. ...

Hebban Spots

Leon & Juliette

25 volgers

Welkom bij de leesclub rond 'Leon & Juliette', het Boekenweekgeschenk 2020 van Annejet van der Zijl. Onze hashtag is #hebbanleesclub. Heb je een vraag over deze leesclub, mail dan naar:...


Gesponsorde boeken