Hebban vandaag

Lezen /

Boekenweek 2020 | De ondraaglijke lichtheid van het bestaan

door Hebban Crew 1 reactie
De Boekenweek gaat van start op zaterdag 7 maart met het thema 'Rebellen en dwarsdenkers' en duurt tot en met zondag 15 maart. Tijdens de Boekenweek vind je hier meer informatie over de thematitel 'De ondraaglijke lichtheid van het bestaan' van Milan Kundera.

Rebellen en dwarsdenkers

'Na 35 jaar nog steeds actueel!' - Uitgeverij Ambo Anthos over De ondraaglijke lichtheid van het bestaan

Over De ondraaglijke lichtheid van het bestaan

Tomas, de lichtheid. Tereza, de zwaarte. Sabina, het verraad. Franz, de droom. Vier personages, vier manieren om in de wereld te staan, en het verhaal van hun botsing. Tomas ontmoet Tereza en trouwt met haar, maar kan zijn hang naar losse relaties niet opgeven. Sabina is zijn favoriete minnares: ook zij wil zich niet binden. Wanneer Franz, haar nieuwe geliefde, zijn vrouw voor haar in de steek wil laten, verdwijnt ze dan ook uit zijn leven. Hij zet zijn Grote Mars voort, terwijl Tereza en Tomas alsnog beleven wat onmogelijk leek: een idylle.

Lees hier een fragment uit De ondraaglijke lichtheid van het bestaan

Over de auteur

Milan Kundera is een Tsjechisch auteur en wordt beschouwd als een van de belangrijkste hedendaagse schrijvers. In 1969 debuteerde hij met zijn roman De grap, waarin hij zijn cynische humor toont. Andere boeken van hem zijn onder andere Onwetendheid, De traagheid en Identiteit. In september 2014 verscheen Het feest der onbeduidendheid. Kundera won meerdere prijzen, waaronder de internationale Herder Prize, en werd verscheidene malen getipt als kanshebber op de Nobelprijs voor de Literatuur.

Met ruim een half miljoen bezoekers per maand en meer dan 190.000 geregistreerde lezers is Hebban.nl de grootste en actiefste lezerscommunity van Nederland en Vlaanderen. Elke dag worden er meer dan duizend nieuwe lezersbeoordelingen en recensies toegevoegd. Hebban organiseert jaarlijks circa 150 online leesclubs en de populairste reading challenge voor Nederlandstalige lezers.
    

Elke dag het laatste nieuws in je mailbox?

Zet de Hebban Lunchupdate aan in je profiel of meld je hier aan.

 Over de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekenweek 2020 | De ondraaglijke lichtheid van het bestaan

 

Gerelateerd

Over

Milan Kundera

Milan Kundera

Milan Kundera is een Tsjechisch auteur en wordt beschouwd als een van de belangr...

Hebban Spots

Leon & Juliette

25 volgers

Welkom bij de leesclub rond 'Leon & Juliette', het Boekenweekgeschenk 2020 van Annejet van der Zijl. Onze hashtag is #hebbanleesclub. Heb je een vraag over deze leesclub, mail dan naar:...


Gesponsorde boeken