Hebban vandaag

Lezen /

Boekenweek 2020 | Johan Cruijff

De Boekenweek gaat van start op zaterdag 7 maart met het thema 'Rebellen en dwarsdenkers' en duurt tot en met zondag 15 maart. Tijdens de Boekenweek vind je hier meer informatie over de thematitel 'Johan Cruijff' van Auke Kok.

Rebellen en dwarsdenkers

'Er zijn in Nederland maar weinig mensen te vinden die zo dwars waren als Johan Cruijff. Hij heeft een grote internationale schare fans die hem als een verlosser vereren en evenzoveel mensen die hem niet konden uitstaan vanwege zijn gepeperde uitspraken.' - Uitgeverij Hollands Diep

Over Johan Cruijff

Een groot deel van Johan Cruijffs illustere carrière en leven voltrok zich in het volle licht van de schijnwerpers. Maar als mens en sportman bleef Cruijff in vele opzichten een ondoorgrondelijk mysterie. Gebruikmakend van talloze unieke documenten en puttend uit honderden interviews met buurt- en klasgenoten, jeugdvrienden en -vriendinnen, trainers, zakelijke compagnons en familieleden schreef Auke Kok de definitieve biografie van de kwajongen, zoon, familieman, voetballer, trainer, voetbalfilosoof en commercieel pionier.

Zijn levensverhaal is als een jongensboek, het verhaal van de volksjongen die uitgroeide tot een mondiaal fenomeen. Johan Cruijff, de biografie toont wie Johan Cruijff écht was, hoe hij zijn enorme invloed als 'totaalvoetballer' vormgaf, en hoe de briljante, maar aanvankelijk te magere en nerveuze Cruijff zich de reputatie van vernieuwer kon verwerven, van betweter en ruziemaker - en van inspirator van miljoenen over de hele wereld.

Lees hier een fragment uit Johan Cruijff

Over de auteur

Auke Kok (1956) is een Nederlandse non-fictieschrijver, journalist en columnist. Hij werkte o.a. voor de Haagse Post, Quote, HP|De Tijd en was redactiechef bij het NOS Radio 1 Journaal. Kok schreef bestsellers als 1974. Wij waren de besten (2004), 1988. Wij hielden van Oranje (2008) en Holleeder. De jonge jaren (2011). Het boek 1974 werd bekroond met de Nico Scheepmaker Beker voor het beste sportboek van 2004. 

In 2016 verscheen 1936. Wij gingen naar Berlijn, dat genomineerd werd voor Brusseprijs inzake non-fictie en dat eveneens bekroond werd met de Nico Scheepmaker Beker voor het beste sportboek van 2016. In 2019 schreef Kok de biografie van Johan Cruijff.

Met ruim een half miljoen bezoekers per maand en meer dan 190.000 geregistreerde lezers is Hebban.nl de grootste en actiefste lezerscommunity van Nederland en Vlaanderen. Elke dag worden er meer dan duizend nieuwe lezersbeoordelingen en recensies toegevoegd. Hebban organiseert jaarlijks circa 150 online leesclubs en de populairste reading challenge voor Nederlandstalige lezers.
Meer artikelen over Auke Kok
    

Elke dag het laatste nieuws in je mailbox?

Zet de Hebban Lunchupdate aan in je profiel of meld je hier aan.

 Over de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boekenweek 2020 | Johan Cruijff

 

Gerelateerd

Over

Auke Kok

Auke Kok

Auke Kok (1956) is een Nederlandse non-fictieschrijver, journalist en colum...

Hebban Spots

Leon & Juliette

25 volgers

Welkom bij de leesclub rond 'Leon & Juliette', het Boekenweekgeschenk 2020 van Annejet van der Zijl. Onze hashtag is #hebbanleesclub. Heb je een vraag over deze leesclub, mail dan naar:...


Gesponsorde boeken