Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Burgemeester Aboutaleb opent boekenmarkt Lemniscaat

In het weekend van 6 februari organiseert uitgeverij Lemniscaat in de Centrale Bibliotheek Rotterdam een markt waar lichtbeschadigde kinder- en non-fictieboeken worden verkocht. De volledige opbrengst gaat naar 'Kinderen met een verhaal', een taalproject ten behoeve van vluchtelingen dat is opgezet door Gemeente Rotterdam.

De boekenmarkt is op zaterdag 6 februari van 10:00 tot 17:00 uur en op zondag van 13:00 tot 17:00 uur, en vindt plaats in de hal van Bibliotheek Rotterdam.

Geïnspireerd door het kookboek Soep voor Syrië, dat in december bij de uitgeverij verscheen, zal er op zaterdagochtend tot 14:00 uur soep worden geschonken door BistroBar Binnenrotte. Iedereen mag zelf bepalen wat zij daarvoor willen schenken. Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam komt die ochtend om 10:00 uur langs om de markt te openen en een eerste kommetje soep te nuttigen. 

Deze boekenmarkt om geld in te zamelen ten behoeve van vluchtelingen is dus niet de enige actie van uitgeverij Lemniscaat. De volledige opbrengst van de verkoop van het (kook-)boek Soep voor Syrië gaat namelijk naar het voedselprogramma van UNHCR voor Syrische vluchtelingen. Je leest er hier meer over. 
Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

763 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Burgemeester Aboutaleb opent boekenmarkt Lemniscaat

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken