Hebban vandaag

Community /

De Hebban Reading Challenge 2016 in cijfers

door Hebban Crew 22 reacties
Eind vorig jaar lanceerden we de eerste editie van de Hebban Reading Challenge. De zeskoppige redactie van Hebban bestaat uit grote boekenliefhebbers, dus we wisten wel dat lezers het leuk zouden vinden. Maar dat het zo enthousiast, breed en groot is opgepakt, hadden we niet durven dromen. Kijk met ons mee naar de Hebban Reading Challenge 2016.

4045 lezers namen de uitdaging aan om een leesdoel met een zelf ingevoerd aantal boeken te halen. 172.343 boeken wilden deze ruim vierduizend mensen samen lezen. Zoals we allemaal wel meemaken, haalt het leven van alledag de goede voornemens vaak in. Uiteindelijk zijn er 55.932 boeken gelezen en 796 challenges voltooid (tot en met 20 december). We hebben nog tien dagen om een laatste boek te lezen, een laatste vink te zetten, een dunnetje op te pakken om toch nog je leesdoel van 2016 te halen. Doe je best nog even, maar heb vooral een heel fijne Kerst en Oud & Nieuw. Je Challenge 2016 wordt bewaard en je kunt tot een paar dagen na de jaarwisseling nog de laatste vinkjes zetten, daarna word de Challenge 2016 bevroren. Op de laatste dag van het jaar maken we de eindstand op en kijken we heerlijk vooruit naar een nieuwe jaarchallenge, op naar de Hebban Reading Challenge 2017!

Top 100 gelezen boeken

Van de Top 100 gelezen boeken voor de Challenge waren de helft thrillers. 30 boeken vielen onder Literatuur & romans, 11 onder Young Adult en 4 onder non-fictie. Young Adult-auteur Kiera Cass komt maar liefst vier keer voor in deze Top 100 gelezen boeken. Toptitel is Hebban Awards-winnaar De Doodsvogel van Samuel Bjørk. Deze thriller is maar liefst 345 keer afgevinkt voor de Hebban Reading Challenge.

Top 100 voorgenomen boeken

Aan top staat Het meisje in de trein van Paula Hawkins, een thriller die men 412 keer voor de Challenge wilde lezen, maar uiteindelijk 'maar' 328 keer voor de Challenge is afgevinkt als gelezen. Een titel die vaak is voorgenomen, maar helemaal niet in de Top 100 gelezen boeken voorkomt, is Blijf waar je bent van Sharon Bolton.

Samen lezen is leuker

Twintig van de Top 100 gelezen boeken én twintig van de Top 100 voorgenomen boeken zijn titels uit Hebban-leesprojecten, zoals Leesclubs en Hebbanbuzz. Het zijn echter niet in beide lijsten dezelfde twintig titels. De thriller Mea Culpa van Clare Mackintosh heeft na de Hebban Leesclub, met een gemiddelde eindwaardering van 4,5*, een vliegende start gehad op Hebban.

Leeswoede onder Hebban-volgers nog lang niet uitgeraasd

51% van de actieve Hebbanbezoekers die meededen aan ons minilezersonderzoekje gaf aan mee te hebben gedaan aan de Challenge 2016. Driekwart denkt de Challenge te gaan halen. Uit de antwoorden komt duidelijk naar voren dat de Challenge een positief effect heeft op het aantal boeken dat men jaarlijks leest.

De Challenge Tiendaagse

De Challenge Tiendaagse duurt van 21 december tot en met 31 december. We luiden de Hebban Reading Challenge 2016 uit en bereiden ons voor op de Challenge 2017. De komende dagen vertellen we je wat je kunt verwachten van de leesuitdaging in het nieuwe jaar.

Doe mee aan de Challenge 2017! | Startpagina Challenge | FAQ | Challenge nieuwsbriefOver de auteur

Hebban Crew

1390 volgers
50 boeken
0 favorieten


Reacties op: De Hebban Reading Challenge 2016 in cijfers

 

Gerelateerd

Over

Kiera Cass

Kiera Cass

Kiera Cass is een Amerikaanse schrijfster van Young Adultboeken. Ze startte verschillende studies, waaronder geschiedenis, communictie, theater en muziek, om vervolgens tot de conclusie te komen dat z...

Overig

Top 100 voorgenomen boeken 2016

op 16 december 2016 door Hebban Crew 100 boeken 7 volgers 0 reacties

Top 100 gelezen boeken 2016

op 16 december 2016 door Hebban Crew 100 boeken 6 volgers 2 reacties 1 like

Hebban Spots

Hebban Reading Challenge 2016

723 volgers

Wil jij van 2016 je spannendste leesjaar ooit maken? Wil jij nieuwe auteurs, genres en boeken ontdekken? Wil je graag meer lezen, maar komt het er niet van? Dan hebben wij de perfecte uitdaging voor...