Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

'Cuisine Carine' is genomineerd voor het Gouden Kookboek 2022

De vijf beste en smakelijkste kookboeken van het afgelopen jaar zijn gekozen en maken kans op het Gouden Kookboek. Het zijn dé cadeautips voor de feestmaand december, dus vertellen we je er graag meer over. Inclusief recept!

Het Gouden Kookboek is de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kookboek. Een vakjury kiest de vijf allermooiste, beste, meest verrassende kookboeken: de Zilveren Kookboeken. Het publiek kan vervolgens stemmen op Het Gouden Kookboek 2022, dat bekend wordt gemaakt aan de start van de Kookboekenweek. Van 4 tot en met 13 november staan het kookboek en de liefde voor gezellig koken en lekker eten centraal bij de boekhandel en bibliotheek.

Stem nu op het Gouden Kookboek 2022!

Cuisine Carine

Men wil vaak weten hoe het werkt in mijn hoofd. Eenvoudig, want ik denk aan niets anders dan aan eten. De beste gerechten ontstaan in mijn hoofd. Dit is wie ik ben, dat is wat ik doe. In de loop der jaren ben ik mijn verhaal - dat van een leven lang koken - gaan opschrijven: recepten, geschiedenis, achtergronden, mijn favoriete plekken, inspiratie en keukenfilosofie.

Voor mij gaat koken niet uitsluitend over techniek of nauwkeurige receptuur. Natuurlijk, kennis is handig en chef word je niet zomaar. Maar ook gaat het over smaak, creativiteit en de durf om iets neer te zetten. Met jouw smaken en met mooie producten. Op zoek naar de perfecte balans in de pan. Ruiken, proeven, proberen. Koken hoeft niet ingewikkeld te zijn om verrassend te smaken.

Kortom, dit boek is voor mensen die – net als ik – van het leven houden, niet op dieet zijn en inspiratie uit het kleine halen. Een boek dat je naar je eigen hand kunt zetten. In je keuken thuis of en voyage (bij uitstek geschikt om in je koffer te gooien). En als een gerecht niet uitpakt zoals bedacht: schouders recht, beetje bluffen en doen alsof het zo is bedacht. Geloof me: dat werkt.

Karin Gaasterland opende in 1995 het populaire restaurant Balthazar's Keuken aan de Elandsgracht in Amsterdam. Daar was ze als chef meer dan twintig jaar verantwoordelijk voor de keuken en het ontwikkelen van de wekelijks wisselende menu's en gerechten. In 2018 begon ze aan een nieuw avontuur: Cuisine Carine; een restaurant zonder vaste locatie. Koken zonder grenzen, geïnspireerd door de ingrediënten en de mensen die ze overal tegenkomt.

Het recept: kabeljauw confit

Bij elk genomineerd kookboek tonen we één heerlijk en bijzonder recept. Voor Cuisine Carine is dat 'kabeljauw confit', een recept waarmee je eindeloos kunt variëren en dat niet mislukken kan.

'Vis konfijten in olijfolie geeft smaak, is makkelijk, kan niet mislukken en zorgt ervoor dat de vis mals blijft. Gebruik stevige vis, dikke stukken en goede olijfolie. Geschikt zijn bijvoorbeeld kabeljauw, zalm, heilbot en tonijn. Konfijt de tonijn maar kort als je hem graag rood vanbinnen eet. De olijfolie, kruiden, knoflook, pepertjes en dergelijke bepalen de smaak van de vis, dus daarmee kun je naar hartenlust variëren.' – Karin Gaasterland

Bekijk hier het recept

Ook genomineerd

Stem nu op het Gouden Kookboek 2022!Over de auteur

Hebban Crew

2483 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: 'Cuisine Carine' is genomineerd voor het Gouden Kookboek 2022

 

Gerelateerd

Over

Karin Gaasterland

Karin Gaasterland

Karin Gaasterland opende in 1995 het populaire restaurant Balthazar's Keuken aan...