Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Dave Eggers volgt een moeder in de wildernis

door Hebban Crew 1 reactie
Goed nieuws voor de fans van Dave Eggers. De Amerikaanse schrijver komt deze zomer met een nieuwe roman, getiteld Heroes of the Frontier. Een zowel komisch als droevig boek, aldus zijn uitgever.

De nieuwe roman, Eggers' zevende, verschijnt in juli bij Hamish Hamilton, die het boek beschrijft  als een kijk op 'hoe het leven dat we ons voorstellen zich verhoudt met het leven dat we in werkelijkheid leven'. Bovendien pelt Dave Eggers in deze roman de lagen af van 'de Amerikaanse samenleving in de eenentwintigste eeuw'.

De schrijver verhaalt over moeder Josie die op een dag besluit haar leven in een buitenwijk ergens in Ohio in te ruilen voor een bestaan in de wildernis van Alaska. Ze neemt, zonder het haar ex te vertellen, haar twee kinderen mee op sleeptouw. In Alaska huurt Josie een aftandse camper en trekt er op uit. De reis verloopt verre van vlekkeloos, 'vaak hysterisch en altijd verbazingwekkend'. 

Oscar van Gelderen die met zijn uitgeverij Lebowski al eerder romans van Eggers (o.a. De cirkel, Wat is de wat) in Nederlandse vertaling op de markt bracht, is Heroes of the Frontier al aan het lezen. Het is overweldigend, meldt hij via Twitter.

(Bron: The Bookseller)Over de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Dave Eggers volgt een moeder in de wildernis

 

Gerelateerd

Over

Dave Eggers

Dave Eggers

Dave Eggers is een Amerikaanse auteur en redacteur. Van zijn hand verscheen onde...

Gesponsorde boeken