Hebban vandaag

Listmania /

De 7 meest fantastische sf- & fantasyboeken van oktober

Sla je net je laatste boek dicht en heb je geen idee wat je nu kunt gaan lezen? We zetten de zeven meest opmerkelijke sf- & fantasyboeken die in oktober gaan verschijnen voor je op een rij.

Drakenvuur van An Janssens (7 oktober)

Drakenvuur is het derde en laatste deel van de Draken-trilogie van de Vlaamse An Janssens. Met het tweede deel is ze momenteel genomineerd voor de Hebban Awards 2015.

Terwijl het noorden bevriest en het zuiden brandt, ligt de enige hoop van de mensheid in een oude voorspelling: een tovenaar en een vuurdraak zullen samen de wereld redden...

Precies drie jaar geleden zag de jonge tovenaar Var het meisje met de rode ogen door een spiegel in het paleis dat hij met zijn rebellen overmeesterde. Nu, met zijn nieuw verworven krachten, is hij vastbesloten door de Grote Muur heen te breken om haar te vinden. Maar Var weet niet dat het meisje en de vuurdraak uit de profetie een en dezelfde persoon zijn. Een profetie met een sinistere waarschuwing: de uitverkorenen zullen de wereld redden... of vernietigen.

Ondertussen is de Buigmoeder Var door de Muur gevolgd, en zij zal tot het uiterste gaan om hem bij Thala weg te houden. Terwijl ze zich voedt met de krachten van een onbekende tovenaar, en haar magie gebruikt om een andere gedaante aan te nemen, zet ze haar bloedige achtervolging in.


Crimson Peak van Guillermo del Toro & Nancy Holder (10 oktober)

Op 10 oktober verwachten we een nieuw boek van Guillermo del Toro, regisseur van onder andere het machtige Pan's Labyrinth, het mindere Pacific Rim en de amusante Hellboy-films. Crimson Peak zal tegelijk verschijnen met de gelijknamige film en is gebaseerd op een filmscript dat Del Toro na Pan's Labyrint schreef. Voor het boek heeft hij hulp gehad van de Amerikaanse bestsellerauteur Nancy Holder. Zoals we van Del Toro gewend zijn, is ook dit boek een huiveringwekkend verhaal over vreemde zaken en duistere elementen. Stephen King zag al een voorvertoning en noemde het: "Prachtig en gewoonweg verdomd angstaanjagend." De film zal ongetwijfeld weer geweldig zijn, laten we hopen dat het boek op eigen kracht kan bestaan. Het lukte de Pacific Rim-boeken niet.

In de nasleep van een familietragedie wordt Edith Cushing verscheurd door haar liefde voor een jeugdvriend en een mysterieuze buitenstaander die haar probeert te verleiden. Ze probeert te ontsnappen aan de geesten uit haar verleden en komt terecht in een huis dat ademt, bloedt... en onthoudt.


De avonturen van Tom Bombadil, De Hobbit en Boer Gilles van Ham van J.R.R. Tolkien (15 oktober)

Drie al bekende titels van de Lords of the Rings-auteur J.R.R. Tolkien komen half oktober in prachtige nieuwe uitgaven uit. De Hobbit hebben velen al in huis, maar de andere twee titels misschien niet en die zijn toch ook zo de moeite waard. En als je dan toch de kleine hardcovertjes met losse stofomslagen aanschaft, dan maar alle drie, toch?

De oude Tom Bombadil was een vrolijk kwastje; 

Zijn laarzen waren geel en knalblauw was zijn jasje,

groen waren zijn riem en zijn broek, helemaal van leder;

in zijn punthoed stak een zwanenvleugelveder. 

Hij woonde onder aan de Heuvel, waar de Wilgenwindeuit een grazige bron zich het dal in slingerde.De tijdmachine, De oorlog der werelden en De onzichtbare man van H.G. Wells (01 oktober)

Nog drie heruitgegeven klassiekers. Dit keer sciencefiction uit het einde van de 19e eeuw van de Engelse auteur H.G. Wells. 

In De oorlog der werelden krijgen de mensen op aarde een invasie van vijandelijke Martianen te verduren.

In De tijdmachine vertelt een tijdreiziger over zijn vreemde avonturen in de toekomst en zijn ervaringen met de Eloi en de Morlocks.

In De onzichtbare man wil een man vooral met rust gelaten worden. Maar dat lijkt hem niet te lukken in dit dorp waar ineens vreemde overvallen plaatsvinden. Welk geheim heeft hij?

Het complete proza van Edgar Allan Poe (1 oktober)

En nog vier heruitgaven, waar ongetwijfeld lezers erg blij van worden. In vier mooie uitgaven, die gelijktijdig op 1 oktober verschijnen, wordt het complete proza van Edgar Allan Poe weer beschikbaar gemaakt. Deel één bevat Een droom, Het rendez-vouz en Ademnood. 

Het spel der tronen - Collector's Edition van George R.R. Martin (26 oktober)

Nee, nog geen Winds of Winter, maar wel een prachtige speciale editie van het eerste deel van de serie Een Lied van IJs en Vuur, ook bekend als Game of Thrones, zoals de weergaloos succesvolle HBO-serie. Voor de prijs van 75,- euro heb je een gesigneerde versie in slipcase, met leeslint, losse wereldkaarten en nog veel meer leuks. Voor de echte fan, die ook het (bijna) twintigjarig jubileum van de fantasyserie wil vieren.

De dochter van de Toragh van Tisa Pescar (21 oktober)

Een nieuw boek van de Nederlandse auteur en kostuummaakster Tisa Pescar, die graag oude Oost Europese legenden gebruikt als achtergrond van haar verhalen.

Als de geruchten steeds sterker worden dat barbaren uit het noorden de grote kloof willen oversteken om het vruchtbare zuiden te veroveren, slaan de twee Toraghs de handen ineen om de enige toegang tot hun territoria te verdedigen. Ze besluiten een bondgenootschap aan te gaan, dat bekrachtigd zal worden door het huwelijk van Nura, dochter van de Toragh van Birana, met Kyton, de zoon van de Toragh van Priade. Armina, de zus van Kyton, begeleidt Nura met een escorte naar het Misteiland, waar Nura onderworpen zal worden aan een reeks rituelen om te bepalen of zij het huwelijk met Kyton waardig is.

De eerste van vele problemen dient zich aan als Nura zich sterk aangetrokken blijkt te voelen tot Armina, want op gelijklingenliefde staat in grote delen van zowel Birana als Priade nog altijd de doodstraf. Bovendien brengen zij daarmee het bondgenootschap in gevaar...

Zie voor alle verwachte boeken de Hebban verwachtpagina.Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

425 volgers
426 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: De 7 meest fantastische sf- & fantasyboeken van oktober

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken