Hebban vandaag

Community /

De Hebban Cafés - een kroegentocht

door Hebban Crew 31 reacties
Hebban Cafés zijn interactieve en thematische spots op Hebban, gerund door Hebban VIP Club-leden. Zoek jij medelezers die juist van dát genre houden dat jij ook het liefst leest? Kijk snel of er een café is waar jij stamgast wilt worden.


Tip #1 - Handig: in de zwarte menubalk op de homepage vind je een link naar cafés.

 

Hebban Genrecafés

De Hebban Genrecafés zijn dé plek om lezers te ontmoeten die van hetzelfde genre houden als jij. Er is van alles te beleven:

  • In het Thrillercafé kun je aansluiten bij Project X rond de boeken van Bronja Hoffschlag, de thriller helpdesk raadplegen, aansluiten bij nieuwe samenleesprojecten of gewoon vertellen welke thriller jij nu leest.
  • In het Feelgoodcafé laat je weten naar welke boeken je uitkijkt in november, ontdek je wie net aan is geschoven bij het team én tippen lezers elkaar goede boeken in de lezersestafette.
  • In het Young Adult-café vind je een herfstige booktag om aan mee te doen, een vooruitblik naar de boeken die in november en december verschijnen en nog veel meer leuks.
  • Het Literatuurcafé bespreekt samen de heruitgegeven roman Visser van Rob van Essen, sluit je aan?
  • In het Scifi & Fantasy-café is een klassieker-meeleesclub gaande rond De Hobbit van J.R.R. Tolkien. Herlees jij hem voor de 10e keer of heb je het boek nog nooit gelezen? Dit is je kans!
  • Het Jeugdliteratuurcafé wil graag weten welke voorleesrituelen jij hebt én of Sinterklaas toch echt boeken moet geven.
  • Het Readerscafé voor de lezers van Engelstalige boeken in alle genres is helemaal in de herfstsferen. Vertel wat jij momenteel leest of sluit aan bij de Jay Kristoff Nevernight Readalong (maar pas op, ze zijn al bij Darkdawn, deel drie!

 

Algemeen

Hebban Helpt Café - Dit is je hulplijntje voor heel Hebban. Hoe werkt dit, hoe werkt dat? Waar vind je het een en waar vind je het ander? Onder leiding van onder andere Gigi en Greet kun je hier meer ontdekken over hoe Hebban werkt en wat er allemaal te beleven is.

Het Meet & Greet Café - Welkom in het Meet & Greet Café! 'The place to be' om auteurs te ontmoeten en met hen in gesprek te gaan. We hebben, onder leiding van kroegbazen Marieke en Helma, al kunnen praten met Michael Berg, Yvonne Franssen, Isa Maron, Jeroen Windmeijer en veel andere auteurs. Bén jij auteur en wil je graag in gesprek met je lezers? Meld je aan!

Vlaams Café - Welkom in het Vlaams Café! Vind jij dat het Vlaamse boek, de Vlaamse roman, de Vlaamse auteur en alles Vlaams best wat meer aandacht mag krijgen? Praat je graag over je favoriete Vlaamse auteurs, ga je naar een Vlaams literair evenement? Wil je weten welke Vlaamse woorden Nederlanders lastig vinden? Saar en Joke staan je met open armen op te wachten.

Samenleescafé - Zoek jij een leesmaatje voor een bepaalde titel? Wil je weten op welke manieren je op Hebban allemaal kunt samenlezen? In dit café ontdek je alles over samenlezen én kun je leesmaatjes vinden. Kun jij je weg dus even niet vinden, laat Esther en Hetty helpen!

Recenseren kun je leren - Vind jij boeken lezen heerlijk, maar vind je het moeilijk om in woorden onder te brengen wat je van het boek hebt gevonden? Vind je het lastig om te formuleren wat je mening is en vind je de juiste omschrijvingen niet? Wil je toch heel graag een leuke recensie kunnen schrijven, lees dan hier tips en vraag het Hebbanteam om hulp. Lieke, Greet en Kees staan je terzijde.

 

Tip #2 - FOMO: Heb je een ernstig geval van FOMO (Fear of Missing Out), wil je niets missen, maar heb je geen tijd om dagelijks twintig cafés te bezoeken, wees dan dapper en slim en kies er 1 of 2 cafés uit die jou het allerleukst lijken en word daar stamgast. Heb je na verloop van tijd behoefte aan iets nieuws, kijk dan weer even verder. 

 

Het Boekbloggers Café - Ben jij boekblogger, bezoek je graag boekenblogs, wil je graag boekblogger worden? Ontdek hier de Hebban Boekenblogs, start er zelf eentje (samen of alleen) en laat je inspireren. Vragen stellen kun je aan Greet en Laurie.

Het Evenementen Café - Welkom in het Evenementen Café op Hebban! Ga jij naar een leuke lezing, signeersessie, auteursoptreden of festival? Laat het hier weten en vertel hoe het was! Marjolein en Vanessa weten je van alles te vertellen over evenementen.

Hebban helpt - over ebooks - Hoe werkt dat nou, ebooks lezen? Welke ereader is het beste voor mij? Dat en meer ontdek je in deze Hebban Helpt Spot over Ebooks. Op deze spot helpen we elkaar op weg! De Spot wordt gerund door Hebbanlezers die kennis van zaken hebben op het gebied van ebooks: Marvin, Laurie en Kimberly.

Het Boek & Film Café - Hier bespreken we alles dat te maken heeft met boeken en boekverfilmingen. Welke is beter, hoe hebben ze problemen met bepaalde hoofdstukken of scènes opgelost en wat is jouw mening over de casting en acteerprestaties? Anne en Yvette vinden er wel wat van.

 

Tip #3 - Kroegentocht: Ben jij een echte Hebbanist, maar heb je nog lang niet al deze cafés ontdekt en bezocht? Plan met je Hebbanvrienden een digitale kroegentocht en loop alle cafés in een avond langs. Wie is de BOB?

 

Het Boekhandel Café - Hier delen we onze liefde voor de boekhandel. We gaan er op bezoek, kopen grote stapels en bezoeken hun evenementen. Alleen, met vrienden of met de Hebban community. Alles is mogelijk als je de wondere wereld van de boekhandel binnenstapt. Gigi en Harriet horen graag je ervaringsverhalen.

Het Luisterboeken Café - Hier gaat het over luisterboeken. Waar heb jij recent naar geluisterd, luister je thuis of onderweg naar je werk, en wat staat er nog op je verlanglijstje? Wat is nu eigenlijk jouw mening over verschillende vertellers? Er is meer dan genoeg te bespreken over luisterboeken, vinden Marieke en Helma.

Read-a-thon Café - Je bent een snellezer en een veellezer, het liefst zou je de hele dag niets anders doen dan boeken verslinden. Speciaal voor jou is er het Read-a-thon Café, waar regelmatig challenges, read-a-thons en leessprints georganiseerd worden. Haak aan en verlies je in een goed boek (of twee, of drie, of tien). Sam en Dorien hebben de stopwatch in de hand en staan klaar voor de start.

Hebban Campagnes

Het Hebban Reading Challenge Café - Welkom in het Café rond de Hebban Reading Challenge. Hier kun je al je vragen, opmerkingen, leestips, tipvragen en meer kwijt. Hoe werkt zo'n Challenge, waar is het voor en wat haal je eruit? Marieke en Sanne hebben overal een antwoord op.

Het Hebban Adventscafé - De derde editie van de Hebban Adventskalender is in de maak! Vanaf 1 december tellen we 24 dagen af tot kerst. Elke dag staat er een mooi cadeau klaar voor alle lezers op Hebban! Lees wat je kunt verwachten en schrijf je in voor de nieuwsbrief om niets te missen. Hier kun je samen kletsen over de Adventskalender, maar ook leesmaatjes zoeken om de cadeau gekregen epubs te bespreken. Marieke, Jeanet en Wendy zijn de uitbaters van dit café.

 

Tip #4 - Hebban Vandaag: Het hart van Hebban, de homepage. Begin je dagelijkse rondje daar om niets te missen aan artikelen, campagnes, winacties en andere leuke plannen.

 

Het Vergeten Boeken Café - Al een aantal jaar besteden we aandacht aan de meest verstofte boeken in onze eigen boekenkast. Dat ene boek dat je vijf jaar geleden kocht en waar je zo naar uitkeek. Toch bleef het boek dichtgeslagen liggen en eindigde het uiteindelijk opgeruimd in de kast, ongelezen. Als je oog er op valt, voel je een scheutje schuldgevoel, maar niet genoeg om het boek direct te lezen. De themaweek is net afgelopen, maar dat betekent niet dat al die vergeten boeken ineens gelezen zijn. Greet weet wat te doen!

Het Hebban 1000 Café - Elk jaar gaan we bij Hebban op zoek naar de duizend mooiste boeken aller tijden. Dat doen we aan de hand van de Mooiste Boeken-lijstjes van al onze leden. Hoe dat werkt? Dat weten Greet, Laurie en Kimberly.

Themacafés

Het Zeven Zussen Café - Welkom in het Zeven Zussen-café! Hier kun je naar hartenlust praten over de boeken van Lucinda Riley. Wacht ongeduldig samen met je medefans op het nieuwe boek (in februari 2020 verschijnt Zon, het zesde boek). Lore en Diana zijn ook fan.

Diversiteit in YA Café - Young Adult is hét genre bij uitstek waar diversiteit een rol moet/mag/kan spelen en ook steeds meer speelt. In dit café kun je onder leiding van Elke, Laurie en Maartje uitgebreid van gedachten wisselen over diversiteit in Young Adult-boeken (en fictie in bredere zin).

Nederfantasy Café - Hier is er plek voor alles rondom Sciencefiction, Fantasy, Horror en aanverwante boeken van Nederlandstalige auteurs. Zoek je een leestip, wil je een leestip geven, is er een Nederfantasy-klassieker die je in de spotlights wilt zetten, of wil je gewoon kletsen met andere Nederfantasy-lezers? Merel en Vanessa heten je welkom.

Lees je wijs! Café - Dit is de Hebban Spot voor Lees je wijs! Voor alles rond lesplannen, leren lezen en jeugdboekentips. Ilja, Joke en Annemieke helpen je met informatie en leuke artikelen.

Culinair Café - In dit café kun je met elkaar praten over kookboeken. Deel je beste tips, help elkaar met de recepten uit de boeken, geef tips over waar lastige ingrediënten zijn te halen en deel je meest mislukte gerecht ooit. Dit café heeft de meeste kroegbazen, een heel team van culinaire liefhebbers.

De Week van het Beeldverhaal - Begin juli staat elk jaar het getekende verhaal centraal. Stripboeken, graphic novels, comics en aanverwanten zetten we tijdens deze themaweek in het zonnetje, maar de rest van het jaar kun je er natuurlijk ook goed je ei kwijt over het beeldverhaal.

[in voorbereiding] Underdog Café - Voor het bespreken van boeken die niemand bespreekt en waar niemand ooit van gehoord heeft, maar die wél de moeite waard zijn.

[in voorbereiding] Lifestyle Café - voor gezond leven, sportief leven, leuke dingen doen en plezier hebben.

   

Welk café ga jij een bezoekje brengen vandaag?

Powered by de Hebban VIP Club

Dit artikel werd mogelijk gemaakt door de bijdragen van de leden van de Hebban VIP Club. De Hebban VIP Club is een exclusieve club voor leden met een roze Hebban-hart die het leuk vinden om Hebban te helpen de beste, fijnste en leukste plek te laten zijn en blijven voor liefhebbers van boeken. 

Meer over de Hebban VIP ClubOver de auteur

Hebban Crew

2178 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De Hebban Cafés - een kroegentocht

 

Hebban Spots

Hebban helpt

44 volgers

Dit is je hulplijntje voor heel Hebban. Hoe werkt dit, hoe werkt dat? Waar vind je het een en waar vind je het ander? Onder leiding van onder andere Gigi en Greet kun je hier meer ontdekken over hoe...


Gesponsorde boeken