Advertentie

Hebban vandaag

Community /

De Hebban Zomerdag Top 3 met een beetje hulp van De Wereld Draait Door

door Hebban Crew 1 reactie
Deze zomer sluiten we de dag af met een top 3 van de meest bekeken boeken op onze site. Dit is de Hebban Zomerdag Top 3 van vandaag.

#1 Een klein leven van Hanya Yanagihara 

Een nieuwe week, een nieuwe nummer 1. Na week lang stuivertje wisselen tussen Grunbergs Moedervlekken en Clines' De meisjes uit de stal van Lebowski is het nu tijd voor Een klein leven van Hanya Yanagihara. Het kloeke boek werd door ons boekverkoperspanel unaniem hot bevonden. De roman won eerder al de Kirkus Reviews Book Prize en werd genomineerd voor de Man Booker Prize 2015 en de National Book Award. Het boekenpanel van de DWDD gaf Een klein leven het zetje om nu al dertien weken in de bovenste regionen van de Bestseller 60 te bivakkeren. Met 43 vijf sterren-beoordelingen op Hebban, springt het tweede boek van Yanagihara er ook bij ons bovenuit. 

#2 Het Joshuaprofiel van Sebastian Fitzek

De Duitse bestsellerauteur Sebastian Fitzek heeft een trouwe schare fans hier op Hebban. Zijn laatst verschenen thriller, Het Joshuaprofiel, verzamelde in korte tijd tientallen vier- en vijf sterren lezersbeoordelingen. Kan Fitzek zichzelf nog overtreffen?, vroeg de Hebban-recensent zich terecht af. Maar ondanks de fantastische ontvangst en de dito introductiecampagne, haalde deze tiende Fitzek de Bestseller 60 niet. De Nederlandse lezer moet Fitzek nog ontdekken. Wie weet helpt de Zomerdag Top 3 daar een handje bij. #thrillertip

#3 De meisjes van Emma Cline

De Hebban Zomerdag Top 3 telt vandaag zeven edities. De meisjes van Emma Cline vinden we in zes ervan terug. Dat zegt meer dan iets over het zomerhit-gehalte van dit boek. Op de site van Boekhandel Athenaeum vonden we een leuk interview met vertaalster Tjadine Stheeman. Zij legt uit dat ze al snel zag dat het boek zich niet letterlijk zou laten vertalen. Stheeman: 'De titel was geen probleem. Die kon De meisjes blijven. Het zijn de meisjes die om de duistere sekteleider, Russell, heen cirkelen en het is het meisje, Evie, de veertienjarige hoofdpersoon, die in 1969 een zomer lang in de ban raakt van Russell en vooral van een van zijn volgelingen, Suzanne. Het boek kent twee stemmen: die van de oudere Evie die terugkijkt op de levensbepalende gebeurtenissen van toen en die van de jongere Evie, het dwalende meisje. En terloops komen er ook nog allerlei bespiegelingen en terzijdes voorbij. De stem van de oudere Evie is meer van de grijstonen, die van de jongere vooral van de heftige kleurexplosies. Maar het hele boek door is vooral de stem van Emma Cline zelf aanwezig. Lapidair, springerig, poëtisch en cryptisch. Met uitzondering van de dialogen, die zijn helder als glas. Cline heeft een voorkeur voor substantivering – ‘the crawl of the waves’, ‘het woelen van de golven’ / ‘the fragility of the deception’, ‘de doorzichtigheid van het bedrog’ enzovoort – dat niet altijd gehandhaafd kon worden, dus omwille van de leesbaarheid heb ik van het zelfstandig naamwoord soms een adjectief gemaakt.' Staat De meisjes al op jouw Wil ik lezen-plank? 

Klik hier voor alle afleveringen van de Hebban Zomerdag Top 3.

 Over de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De Hebban Zomerdag Top 3 met een beetje hulp van De Wereld Draait Door

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken