Advertentie

Hebban vandaag

E-book van de week /

De langste titel van 2014?

Een verhaal over een door de oorlog van elkaar gescheiden liefdespaar dat elkaar toch nog terugvindt, zou zomaar het script kunnen zijn van een mooie dramafilm. Niet gek dus dat de nieuwste roman van auteurs Charles den Tex en Anneloes Timmerije, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, aanvankelijk een scenario had moeten worden. Dat vormde voor de schrijvers, die dit ongelooflijke relaas bij een groot publiek onder de aandacht wilden brengen, de aanleiding voor een eerste samenwerking. Hebban selecteerde Het vergeten verhaal van een onwankelbare liefde in oorlogstijd als ebook van de week.

Over het boek

Lienke en Guus Hagers hebben in elkaar de liefde van hun leven gevonden. Als de Tweede Wereldoorlog ook Nederlands-Indië in zijn greep krijgt, verliezen ze alles wat ze hadden, en elkaar. Hij is een van de beste gevechtsvliegers van de Indische Luchtvaart en wordt voor een korte missie naar Australië gestuurd. Voor hij terug kan, valt Japan Indië binnen en wordt Lienke gevangengenomen. Drie jaar lang vecht de stille, onverschrokken vliegenier om te kunnen terugkeren naar Java, naar zijn vrouw. Alles wat hij doet, doet hij om haar weer te vinden. Daardoor raakt hij onverwacht verstrikt in een vuil politiek spel.

Dat beide auteurs een verleden hebben dat verbonden is met de beschreven landen vormde de aanleiding voor een project dat enkele jaren in beslag zou nemen. De in Australië geboren Charles den Tex en zijn vrouw Anneloes Timmerije, van Indische afkomst, bleken samen het ultieme duo te vormen voor de klus. 'Het was dé reden waarom Lehnhausen ons benaderde. Plus natuurlijk het feit dat wij elkaar al jaren kennen. Voor ons was het direct duidelijk, het verhaal was geknipt voor ons tweeën, nog los van onze achtergrond. De geschiedenis leende zich perfect voor een duo-schrijver man-vrouw,’ vertelt Den Tex aan Lindy de Jong van Hebban.

Hebban over Het vergeten verhaal van een onwankelbare liefde in oorlogtijd:

Voor het eerst schreven thrillerauteur Charles den Tex (o.a. De macht van meneer Miller uit 2005 en CEL uit 2008) en zijn vrouw Anneloes Timmerije  (journaliste en romanschrijfster van o.a. Slaapwandelen bij daglicht uit 2013) samen een roman. De Nederlandse Nicci French! Het is een indrukwekkend boek over een liefde in oorlogstijd geworden. *****

Tijdelijk verkrijgbaar voor slechts € 10 bij Bol.com!Over de auteur

Hebban Crew

2142 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De langste titel van 2014?

 

Gerelateerd

Over

Charles den Tex

Charles den Tex

Charles den Tex (Australië, 1952) studeerde fotografie en film in Londen, docee...

Anneloes Timmerije

Anneloes Timmerije

Anneloes Timmerije (Amsterdam, 1955)  woont en werkt in Den Haag, en een de...