Meer dan 4,1 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Anneloes Timmerije

Artikelen 9 Newsroom 1 Spots 3 beschrijving bewerken

Anneloes Timmerije (Amsterdam, 1955)  woont en werkt in Den Haag, en een deel van het jaar in Frankrijk. Naast haar werk als freelance journalist en vertaler publiceerde zij Goeie nieuwe tijd (1992), Gemengde gevoelens - erfenis van twee culturen (1993) en Indisch zwijgen (2002). In oktober 2005 verscheen haar lovend ontvangen fictiedebuut Zwartzuur (heruitgegeven als De plaats der dingen), dat genomineerd werd voor de Selexyz Debuutprijs. Eerder werd haar debuut bekroond met de Vrouw&Kultuur Debuutprijs 2006 en genomineerd voor de Anton Wachterprijs 2006 en de DebutantenPrijs 2006. In het voorjaar van 2010 verscheen haar roman De grote Joseph. Samen met haar man Charles den Tex schreef zij Het vergeten verhaal van een onwankelbare liefde in oorlogstijd (2014).

Nieuwste boek

De mannen van Maria - Anneloes Timmerije Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Door lezers

De Leesclubassistent / Anneloes Timmerije - De mannen van Maria
06 maart 2020
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken