Hebban vandaag

Community /

De mooiste boeken van verslaggever, presentator en columnist Jeroen Wielaert

Een persoonlijke Top 25 samenstellen is voor Jeroen Wielaert een reis door de tijd, langs boeken die hem vanaf mijn middelbare schooltijd hebben geboeid, geïnspireerd en gestimuleerd om zelf te gaan schrijven. Wielaert is dat gaan doen als verslaggever, radiomaker en auteur van vooral non-fictie-boeken. Vorig jaar verscheen zijn roman Oorlogsvrede. Begin mei kwam Erfgoed van de oorlog uit, over verhalende plekken uit '40-'45. Dit is zijn lievelingslijst.

Mijn nummer 1

De Algerijnse stad Oran wordt getroffen door een pestepidemie en dokter Rieux vertelt in deze bekendste roman van de Franse schrijver (1913-1960) niet alleen over de ziekte maar vooral over de sociale gevolgen voor bevolking, die in een stad in quarantaine komt te leven. Het samen ondergaan van de vreselijke ziekte leidt tot het soort verbroedering die men ook in oorlogstijd waarneemt. Verlangen naar onbereikbare geliefden, gedeelde angst voor de ziekte enerzijds, diepgaande gedachtewisselingen over de inhoud van het leven en het misschien snel naderen van de dood anderzijds vormen de achtergrond van een totaal verstoord dagelijks leven.

Naar mijn top 25 met mooiste boeken

Naar de volledige top 25

Ik koop lokaal

'Mijn favoriete boekwinkel is Broese in Utrecht. Het is liefde voor boeken over vele vierkante meters. Al vanaf mijn studietijd een wekelijks genot om alleen al even doorheen te wandelen. Na de verhuizing met de bieb naar het oude postkantoor zal dat alleen maar leuker worden.'

#ikleesthuis #ikkooplokaal


Maak je eigen top 25 met mooiste boeken aller tijden aan

Maak nu je eigen top 25 met mooiste boeken aan of werk hem bij voor de Hebban 1000. Alle top 25's die zijn ingevuld of bijgewerkt vóór 23 mei a.s. tellen mee voor de Hebban 1000 van 2020.

Direct beginnenOver de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De mooiste boeken van verslaggever, presentator en columnist Jeroen Wielaert

 

Gerelateerd

Over

Jeroen Wielaert

Jeroen Wielaert

Jeroen Wielaert (1956) studeerde Nederlands in Utrecht en kwam terecht in de jou...


Gesponsorde boeken