Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

De negentien van mei 2018

door Hebban Crew 13 reacties
De verwachtlijst, een vloek of een zegen? Geweldig natuurlijk om al die nieuw te verschijnen boeken te ontdekken, maar hoe weet je nou welke titels je écht niet mag missen? De redactie van Hebban helpt je een handje en selecteerde de pareltjes van de komende maand. Bekijk hier de negentien van mei.

Overal spanning

Nog een maand tot de Spannende Boeken Weken weer van start gaan, maar in mei wordt de thrillerlezer ook getrakteerd op voldoende thrillers! Zo verschijnt Vergeven en vergeten, de laatste thriller met seriepersonage Bernie Gunter ten gevolge van de plotselinge dood van geestelijk vader Philip KerrBernie Gunther wordt naar Athene gestuurd om een claim voor een gezonken schip van een Duitser te onderzoeken. Als hij ontdekt dat het schip in kwestie ooit toebehoorde aan een Griekse Jood die werd gedeporteerd naar Auschwitz, is hij ervan overtuigd dat dit geen ongeluk was, maar wraak. Dan wordt de Duitser dood gevonden, vermoord.

Wil je spannende boeken lezen met andere lezers? Dat komt goed uit; want drie thrillers die je terugvindt in 'de negentien van mei 2018' zijn binnenkort terug te vinden als Hebban Leesclub. Zo ook De vrouw die terug moest van de Zweedse thrillerschrijfster Lina BengtsdotterZweedse boekhandels verkochten in de eerste maand ruim 25.000 exemplaren van De vrouw die terug moest, waarmee dit debuut als een waar succes kan worden betiteld. Bengtsdotter vond inspiratie in het dorp waar ze zelf opgroeide waarna automatisch seriepersonage Charlie Lager in haar hoofd kwam. Op Hebban lees je een Sneak Preview en kun je je inschrijven voor de Hebban Leesclub; dus wees er snel bij!

Tot slot een nieuwe thriller van de populaire schrijfster Hilde Vandermeeren, die dit keer voor een personage gekozen heeft dat hetzelfde beroep deelt: schrijfster. In Pas op voor de buren maakt de lezer kennis met Ruth; een thrillerauteur die onder pseudoniem schrijft. Dat is echter niet haar enige geheim. Ze verzwijgt een gruwelijke gebeurtenis uit haar verleden zowel voor haar vriend Matthew als voor haar omgeving. Haar moeder heeft haar geleerd dat je de buren nooit mag vertrouwen. Dan gebeuren er vreemde dingen in haar omgeving en wordt ze geconfronteerd met haar grootste angst: dat ze even geestesziek is als haar moeder.

Uit het hart gegrepen

Hoewel schrijfster Christie Watson al lange tijd werkte als verpleegkundige heeft de dood van haar vader haar doen inzien hoe belangrijk zorg eigenlijk. Het draait volgens haar om menselijkheid en bezieling. Ze ging op zoek naar de andere kant van de gezondheidszorg en schreef het boek Met hoofd en hart. Verhalen over leven en dood, hoop en troost maar ook zorgzaamheid en compassie. Op Hebban lees je een Sneak Preview van dit boek.

Precies een jaar na het behalen van de landstitel zullen fans van voetbalclub Feyenoord een boek in de winkel aantreffen dat ze graag in hun collectie willen hebben. Voor het eerst geeft voetballer Dirk Kuyt een blik in zijn leven en verbintenis met de club waar hij begon maar ook zijn carrière beëindigde. Journalist Jaap de Groot, die ook verantwoordelijk was voor de geautoriseerde biografie over Johan Cruijff, werkte samen met Kuyt aan het boek. Met als resultaat een verhaal dat verder reikt dan alleen voetbal: Dirk Kuyt.

In the name of love 

Wanneer weet je eigenlijk zeker dat je van iemand houdt? Dit vraagstuk stelt Daan Heerma van Voss aan de kaak in zijn nieuwe roman Noem het liefde. De 34-jarige Thomas Wolf heeft zich lang niet meer durven afvragen of hij nog wel in de liefde gelooft. Maar nu hij is gevallen voor het jonge meisje A. moet hij wel. Zijn enige vriend Adriaan vraagt hem namelijk om elk onderdeel van zijn relatie te documenteren. Adriaan vreest dat hij de kerst niet zal halen en wil nog één keer ervaren hoe het is om helemaal in iemand op te gaan. Aan Thomas de taak om een dubbelagent in de liefde te spelen. Ondertussen eist zijn nieuwe vriendin al zijn aandacht op. Wanneer ze elkaar helemaal proberen te doorgronden, komt hun relatie onder steeds meer druk te staan.

Met Home Fire vertelt de Pakistaanse Kamila Shamsie een heel ander verhaal dan Daan Heerma van Voss, maar overkoepelend voor deze romans is de vraag wat we bereid zijn op te offeren in naam van de liefde. Home Fire, dat begin mei in het Nederlands verschijnt als Huis in brand, gaat over een immigrantenfamilie in Europa. De eens zo sterke band tussen Isma en de jongere tweeling Aneeka en Parvaiz wordt zwaar op de proef gesteld als Parvaiz in de voetsporen van hun overleden jihadi-vader besluit te treden. Dan komt Eamonn, de zoon van een machtig politicus, in het leven van de zussen. Is hij Aneeka’s ware liefde of het middel tot Parvaiz’ bevrijding? Opeens is het lot van beide families met elkaar verbonden en wordt de verwoestende kracht van liefde en loyaliteit getoond. 

Shamsie’s roman werd reeds genomineerd voor de Man Booker Prize, de Costa Novel Award en de Women’s Prize for Fiction. Op Hebban lees je binnenkort wat ons boekverkoperspanel van Huis in brand vindt! 

Fluisterende bladeren

Goed nieuws voor lezers die De bakkersdochter hebben verslonden, deze maand komt Sarah McCoy met een nieuwe roman: Het gefluister van de bladeren. Volgens de uitgever ‘een groots liefdesverhaal dat meerdere decennia en continenten omspant.’ Hallie Erminie groeit eind negentiende eeuw op in een plantersfamilie in Kentucky. Haar grote passie is schrijven en ze is dan ook vastbesloten een groot schrijfster te worden. Dat het in haar tijd gebruikelijk is dat vrouwen trouwen en kinderen krijgen, kan haar niet tegenhouden haar droom te verwezenlijken. Met het manuscript van haar debuutroman in haar koffer reist ze af naar New York, op zoek naar een uitgever. Daar ontmoet ze journalist Post Wheeler, een overtuigd vrijgezel. Er ontstaat een spel van aantrekken en afstoten tussen de twee, dat tien jaar zal duren en hen naar Europa, Amerika en Japan brengt.

Om af te vinken

Moet je categorie #45 nog invullen en doe je dat het liefst met een YA-roman? Op zoek naar van Ava Dellaira (bekend van Liefdesbrieven aan de sterren) speelt namelijk in twee tijden. De lezer volgt het verhaal van de zeventienjarige Marilyn in de jaren 90 in Los Angeles – die wil ontsnappen aan de verstikkende druk van haar moeder en verliefd wordt op de onderbuurjongen – en het verhaal van haar zeventienjarige dochter Angie in de huidige tijd. Zij – met haar donkere huidskleur – moet wel veel lijken op de vader die ze nooit gekend heeft en gaat naar hem op zoek. Lees vooral ook de lof die redacteur Hannerlie Modderman overheeft voor deze Young Adult. 

Genoeg titels voor op je 'wil ik lezen'-plankje. Meer ontdekken?

Klik hier voor de negentien van mei 2018Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De negentien van mei 2018

 

Overig

De negentien van mei 2018

op 24 april 2018 door Hebban Crew 19 boeken 1 volger 0 reacties
Gesponsorde boeken