Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Debutanten en winnaars strijden om Dublin Literary Award

Man Bookerprijswinnaar Marlon James en Marilynne Robinson, winnares van de Pulitzer Prize, staan op de shortlist van de 2016 International Dublin Literary Award. Ook twee debutanten zijn in de race voor deze prijs.

De prijs, voorheen bekend als de Impac Award, is met een prijzengeld van honderdduizend euro voor de winnaar 's werelds meest lucratieve literaire onderscheiding voor een roman die in het Engels is gepubliceerd. De competitie staat open voor schrijvers van welke nationaliteit dan ook. Bibliotheken over de hele wereld nomineren titels voor de prijs. 

Debutant Mary Costello is de enige Ierse auteur op de shortlist. Haar boek Academy Street vertelt over het leven van een Ierse emigrant. Mede genomineerd is Marlon James die de Man Booker Prize 2015 in de wacht sleepte met A Brief History of Seven Killings. De Amerikaanse Marilynne Robinson won eerder de Pulitzer Prize met haar roman Gilead. Met Lila dingt ze nu mee naar de Dublin Literary Award.

De Amerikaan Dave Eggers staat op de shortlist met zijn vraag-antwoord-roman Your Fathers, Where Are They? And the Prophets, Do They Live Forever? naast landgenoeten Akhil Sharma die met  Family Life de Folio prijs won, en Jenny Offill, wier Dept of Speculation is opgebouwd uit fragmenten, grappen en citaten. 

Vier romans in Engelse vertaling haalden de shortlist: Outlaws van de Spaanse schrijver Javier Cercas, The End of Days van de Duitse Jenny Erpenbeck, Diary of the Fall van de Braziliaan Michel Laub en Our Lady of the Nile, geschreven door de Rwandees Scholastique Mukasonga. De winnaar van de prijs wordt bekendgemaakt op 9 juni. 

(Bron: The Guardian)Over de auteur

Hebban Crew

2124 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Debutanten en winnaars strijden om Dublin Literary Award

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken