Advertentie

Hebban vandaag

Review /

Deze 32 boeken bespraken we deze week #16

Ons team van Hebban-recensenten bespreekt wekelijks tientallen nieuwe - en soms ook oudere - boeken. Iedere week zetten we op vrijdag alle recensies van de voorgaande zeven dagen in één overzicht. Dit zijn de Hebban-recensies van vrijdag 10 maart tot en met donderdag 16 maart.

Bekijk hier alle besproken boeken van deze week

Highlights

Het is duidelijk dat Kluun grondige research heeft verricht naar de dj-wereld. Hij laat enkel namen vallen als ze leiden tot sfeerschepping en zijn personages hebben herkenbare kantjes zonder in het karikaturale te vervallen. Dj Thor is niet de wereldvreemde dj die met geld strooit, maar een idool die probeert om te gaan met het verlies van z’n populariteit. Kluun is de klootzak-schrijver die (deels omwille van de scheiding) geld probeert te slaan uit het schandaal waarin z’n jeugdvriend is verwikkeld, maar tegelijkertijd is hij ook de jeugdvriend die berouw toont.
- Esa Denaux over DJ

Niemand blijft onder het lezen van Sultan en de lokroep van de jihad onberoerd, het boek wekt heel wat emoties op. Want dit is iets dat ons allemaal aangaat onafhankelijk van de positie die we bekleden of de mening die we zijn toegedaan. (…) Een up-to-date, onnoemelijk interessant verhaal, doorspekt met citaten en verklaringen, een binnendringen in een gesloten wereld, dat is wat dit boek te bieden heeft. 
- Renate Kerkhofs over Sultan en de lokroep van de jihad

De kwaliteit van de teksten is onbetwistbaar. Wat de lezer niet krijgt, is een erudiet overzicht van de echte verboden vruchten. Er is weinig verboden aan seks, hoe buitensporig het ook mag zijn. De bloemlezing had niet bijna uitsluitend over min of meer ranzige seks hoeven gaan (een paar uitzonderingen daar gelaten), het had andere verboden zaken toe kunnen voegen. En daarmee had de bundel zeker gewonnen aan variatie.
- Kamila Straatsburg over Verboden vruchten

In Dit is voor jou vertelt Sanne te Loo in een prachtig prentenboek over de zoektocht naar een eigen plekje en de bijzondere vriendschap tussen de kleine jongen en de oude man. In een beperkt aantal pagina’s laat Te Loo een stroom van emoties los op de lezer. De prenten zijn betoverend en het kleurgebruik is erg gevarieerd, maar overwegend zacht van toon. In de ene prent roept ze met sobere kleuren de sfeer van een druilerige dag op en in een andere lijkt een kleurrijke jungle zo van het blad te springen.
- Sanne te Loo over Dit is voor jou

Deze gedichten doen je verlangen naar het hele verhaal. En dat is iets wat deze bloemlezing ook in zich heeft. Het maakt de lezer hongerig, verlangend naar meer moois, naar het lezen van de hele dichtbundels, zodat je meer samenhang gaat zien tussen de gedichten in de bundels en de thematiek die de dichter aan de orde stelt.
- Jan Stoel over De 100 beste gedichten voor de VSB Poëzieprijs 2017

Het verhaal wordt verteld aan de hand van verschillende personages die elk vechten in de Charlie Compagnie, ook wel C-staat-voor-Charlie genoemd. Deze interessante vertelstructuur geeft Jones de mogelijkheid om al z’n personages goed uit de verf te laten komen door hun unieke karaktereigenschappen en persoonlijke achtergronden en motieven stuk voor stuk te schetsen. En toch zijn alle personages, en dat is zo indrukwekkend aan Jones' manier van schrijven, in feite één.
- Lisanne Brans over The Thin Red Line

De Jong is er in geslaagd een boeiend boek te schrijven over het drama dat het leven kan zijn. Liefde, teleurstelling, passie en berusting komen allemaal voorbij in dit verhaal over mensen op middelbare leeftijd, die terugkijken op de hoop en verlangens die ze in hun jeugd koesterden. Psychische problemen, zoals de depressies van Werther, worden geloofwaardig neergezet. Het terugkijken op jeugddromen zoals alle gezinsleden doen, geeft een goed kijkje in het echte leven.
- Marlies Mansveld over De Johansons

De verdenking is geen verhaal dat het moet hebben van zijn snelheid. Niet erg, want het subtiele en soms ragfijne spel dat Bärlach speelt om de voormalig kamparts te ontmaskeren is dermate intrigerend dat het van begin tot eind blijft boeien. In dit spel krijgt de politieman hulp, maar ook tegenwerking, van een aantal duistere en bijzonder markante figuren. Hierdoor kent het verhaal een paar verrassende en interessante ontwikkelingen.
- Kees van Duyn over De verdenking

Bekijk hier alle besproken boeken van deze weekOver de auteur

Hebban Crew

2129 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Deze 32 boeken bespraken we deze week #16

 

Overig

Alle Hebban Recensies van week 11 (2017)

op 16 maart 2017 door Hebban Crew 32 boeken 0 volgers 0 reacties 2 likes
Gesponsorde boeken