Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Deze week: Renate Dorrestein, Nederlands koningskoppel en de verlosser in Barcelona

In 'Deze week' pikt de redactie van Hebban drie boeken uit het enorme aanbod van nieuwe boeken die deze week gaan verschijnen. Boeken of auteurs met een bijzonder verhaal of achtergrond. Of gewoon boeken waar wij op zitten te wachten. Dit zijn de drie van deze week, geselecteerd door Soraya Vink.


Een roman om je tanden in te zetten  

In haar vorige roman Weerwater zette ze een post-apocalyptische beeld neer van de stad Almere, waar ze als writer in residence geruime tijd verbleef. In de nieuwe roman van Renate Dorrestein lijkt het motto: eten of gegeten worden. Haar nieuwe plot zou niet hebben misstaan in een thriller met een goede dosis onderhuidse spanning.

In een exclusief kuuroord aan de Nederlandse kust zwoegen maatschappelijk geslaagde mannen om hun overtollige kilo’s kwijt te raken. Lichaamsbeweging krijgt een nieuwe dimensie en er worden amper calorieën geserveerd. Voor de gasten staat er veel op het spel: ze mogen pas weg als ze hun streefgewicht hebben bereikt. Wie opgeeft, betaalt een netto jaarinkomen als boete. En die dreiging blijkt te werken.  

Ook Nadine en Derek Ravendorp, het echtpaar achter het succesvolle instituut, kampen met de nodige lasten. Kunnen ze hun geheimen verborgen voor de buitenwereld, maar ook voor elkaar, verborgen houden?  

Zeven soorten honger ligt vanaf 3 juni in de boekhandel. Op Hebban organiseren we een leesclub met de nieuwe roman van Renate Dorrestein, dus schrijf je snel in!


Bloedstollende actie met Ross & Hartman

Door uitgeverij Cargo worden ze het koningskoppel van de Nederlandse crime genoemd, maar in hun solocarrière gaat het Tomas Ross en Corine Hartman ook voor de wind. Na het succes van hun eerste duothriller Doodskopvlinder, die werd genomineerd voor de Hebban Award voor beste Nederlandse Thriller 2015 en de longlist van de Gouden Strop 2016 haalde, zijn ze terug met Zwarte weduwe.  

Een serie bloedige aanslagen treft het hart van Europa. Sir Charles Cavendish, hoofd van de NAVO-veiligheidsdienst, laat zijn Special Force-team een verdachte achtervolgen om zo meer informatie over de daders te achterhalen. Tot hun verbijstering leidt het spoor naar het huis van een NAVO-topman. Dan vindt er een nieuwe aanslag plaats, ditmaal in Amsterdam. De contouren van een gruwelijk complot worden zichtbaar, en in een race tegen de klok proberen teamleden Adam Kaplan en Carrie Montevagio nieuwe aanslagen te voorkomen. Wanneer ze de schuldigen in het vizier krijgen, neemt Carrie een levensgevaarlijk besluit. Adam zal alles op alles moeten zetten om zijn partner niet te verliezen.  

Zwarte weduwe ligt vanaf 3 juni in de boekhandel. Tijdens Hebban Noir, de alternatieve avond van het spannende boek voor thrillerlezers bij Paagman in Den Haag, presenteren Ross en Hartman hun nieuwe thriller. En jij kunt erbij zijn! Lees meer in de aankondiging op Hebban.

De mythe van de verlosser

Bijna iedere Nederlander dacht dat Johan Cruijff de bijnaam 'El Salvador' (oftewel De Verlosser) droeg in Barcelona. Hoewel hij nooit met deze bijnaam werd aangesproken, zagen vele Catalanen hem als een geschenk uit de hemel toen hij in 1974 tijdens zijn eerste seizoen als speler bij FC Barcelona de club kampioen maakte. Later als trainer bij de club werd Cruijff beschouwd als een god, vanwege zijn inzichten en wijsheden. Maar ook zijn relatie met de stad Barcelona kent een bijzondere oorsprong.

De Nederlandse journalist en romanschrijver Edwin Winkels maakte Cruijff op vele momenten in zijn carrière mee, maar ook tijdens informele momenten. 'Toen ik hoorde wie de geautoriseerde biografie zou schrijven, besloot ik ook om mijn persoonlijke verhaal op te schrijven. Het boek schreef ik binnen een maand,' verklaarde Winkels recent in een interview voor Hebban.  

Johan Cruijff in Barcelona: De mythe van de verlosser is Winkels’ persoonlijke relaas over die 28 jaar met Cruijff in Barcelona. Een zoektocht naar wie Johan Cruijff werkelijk is, niet hoe hij door anderen wordt gemaakt of gezien. Niet een god of een verlosser, maar wel een zeer bijzonder mens.

Johan Cruijff in Barcelona: De mythe van de verlosser ligt vanaf 1 juni in de boekhandel.


Deze drie boeken werden geselecteerd door Soraya Vink. Volgende week is de beurt aan Daphne van Rijssel.Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Deze week: Renate Dorrestein, Nederlands koningskoppel en de verlosser in Barcelona

 

Gerelateerd

Overig

De negentien van juni 2016

op 20 mei 2016 door Hebban Crew 19 boeken 2 volgers 3 reacties 1 like
Gesponsorde boeken