Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Deze week: een destructieve band, leven op de grens en een nieuwe Grisham

door Soraya Vink (crew) 2 reacties
In 'Deze week' pikt de redactie van Hebban drie boeken uit het enorme aanbod van nieuwe boeken die deze week gaan verschijnen. Boeken of auteurs met een bijzonder verhaal of achtergrond. Of gewoon boeken waar wij op zitten te wachten. Dit zijn de drie van deze week, geselecteerd door Soraya Vink.
Tussen zussen

Een geraffineerd spel waarbij de lezer wordt uitgedacht om veronderstellingen en vooroordelen opzij te zetten. In de nieuwe thriller van Wendy Walker is de opdracht om de waarheid te acherhalen. Eerder publiceerde Walker het succesvolle Niet alles is vergeten, waarbij de herinnering ook een belangrijk thema is in de plot. 

De zusjes Tanner zijn verdwenen. Emma's auto wordt gevonden, maar van haar en Cass geen enkel spoor. Drie jaar later staat Cass ineens weer bij haar moeder en stiefvader op de stoep. Ze waren ontvoerd, vertelt ze, en gevangengehouden op een eiland. Terwijl ze haar verhaal doet aan forensisch psychiater Abby Winter, onthult ze ook veel over haar leven voor de verdwijning. Een leven met een narcistische moeder, een maniakale stiefvader en een manipulatieve zus. Of is Cass juist degene die manipuleert?


Het Cassandra-effect verschijnt op 24 oktober bij HarperCollins Holland.

Het leven in een grensdorp

Migratie is een onderwerp dat een rol speelt in de nieuwe roman van Tommy Wieringa. Verder komen er thema's aan bod die lezers van zijn doorbraakroman Joe Speedboot zullen herkennen; de grenzen van vrienschap, het gevecht met de omgeving en de leegte die achterblijft bij de afwezigheid van een moeder. 

Bijna vijftig jaar woont Paul Krüzen met zijn vader in een Saksische spookboerderij buiten Mariënveen, een vergeten dorp aan de grens. Eens zorgde zijn vader voor hem, nu zorgt hij voor zijn vader. Lang geleden stortte een Russische piloot neer in het maisveld achter hun huis. Dit zette een keten van gebeurtenissen in werking waarvan ze nooit volledig zijn bekomen. Na de Rus kwamen de Chinezen, die het café en de snackbar in het dorp overnamen, daarna volgde de rest van de wereld. Met hen kwam ook de onzekerheid. Het verzet bestaat uit het beschimpen van de Chinezen en de aanschaf van meer bewakingscamera’s. Voor de betaalde liefde steekt Paul Krüzen de grens over. In het bordeel raakt hij verzeild in een conflict dat hem dwingt de verscholen positie te verlaten die hij in het leven heeft gekozen. Van dit dorp en deze mensen is Rita, patrones van de hopeloze gevallen, de beschermheilige.

Benieuwd naar deze roman? Op Hebban lees je alvast een Sneak Preview.

De heilige Rita verschijnt op 24 oktober bij De Bezige Bij.

Een spectaculair plan

Drie studenten met een geidealiseerd wereldbeeld op zoek naar gerechtigheid. Bestsellerauteur John Grisham zoekt ook in zijn nieuwe thriller naar de wereld die hij keer op keer feilloos weet te beschrijven in zijn verhalen: de rechtbank.

Mark, Todd en Zola zijn rechten gaan studeren om de wereld te verbeteren. Ze hebben zich alle drie zwaar in de schulden gestoken, maar met het einde van hun studie in zicht ziet hun toekomst er somber uit. De universiteit is zo middelmatig dat de afgestudeerden vrijwel nooit in aanmerking komen voor een goede baan. Sterker nog, amper de helft slaagt voor het examen om in een rechtbank te mogen pleiten. En wanneer de drie vrienden erachter komen dat de universiteit het eigendom is van een dubieuze hedgefondsmanager, een man die tevens eigenaar is van een bank gespecialiseerd in studentenleningen, beseffen ze dat ze zijn bedrogen.


Maar misschien is er een uitweg. Misschien is er een manier om onder de schulden uit te komen, de zwendel aan het licht te brengen en daarnaast nog wat geld te verdienen ook. Om dit voor elkaar te krijgen, moeten ze hun studie afbreken, zich voordoen als beëdigde advocaten en het opnemen tegen een miljardair én de FBI. Het is een spectaculair plan, met een bijzonder kleine slagingskans...

De oplichters verschijnt op 24 oktober bij A.W. Bruna Uitgevers.
Ook deze week:  


Wekelijks een overzicht van de (belangrijkste) verwachte boeken binnen je favoriete genres in je mailbox? Maak een gratis account aan op Hebban of klik hier om je nieuwsbrieven te beheren.Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Deze week: een destructieve band, leven op de grens en een nieuwe Grisham

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken