Hebban vandaag

Community /

Dit was mijn Hebban Reading Challenge 2019: Evelien Walravens

door Hebban Crew 72 reacties
Tot en met het einde van het jaar lichten we elke dag een deelnemer van de Hebban Reading Challenge 2019 uit. Wat was hun meest onverwachte boek, hoeveel boeken telde hun doel en hebben ze dat gehaald? En belangrijker nog: wat staat er op hun leeslijstje voor 2020?

Evelien Walravens

Even voorstellen
Ik ben Evelien, 49 jaar, getrouwd en werkzaam in de Bibliotheek Haarlemmermeer. Ik lees behoorlijk veel en daarnaast schrijf ik graag over wat ik lees als Hebban-recensent, maar ook in een plaatselijk blad. Incidenteel maak ik ook nog wel eens een blogpost hier op Hebban. Lezen is een soort eerste levensbehoefte voor mij. Er gaat geen dag voorbij zonder dat ik iets lees. Ik heb een brede smaak: van ondoorgrondelijke literatuur tot horror, van een goede feelgood naar een interessante non-fictie. Bij mij kun je eigenlijk alles wel kwijt!

Hoeveel boeken heb je in 2019 gelezen?
124

Op hoeveel boeken staat je Reading Challenge 2020?
100

Wat was je meest onverwachte boek?
Ulixes van James JoyceIk heb het niet echt gekozen, ik werd min of meer gedwongen door een groepje Hebbanners die het gingen lezen met elkaar. Ik wilde eigenlijk niet. Maar toen kwam ik in de hoofdvestiging van de bibliotheek waar ik voor werk, en daar stond het heel alleen bovenop een mooie display mij toe te roepen: 'Lees mij, hier ben ik, Ulixes! Je weet wel, je wil me eigenlijk niet lezen, maar nu moet je wel!' Ik probeerde er nog van weg te lopen maar nee, het boek móest mee!

Naar welk boek/welke boeken kijk je nu al uit?
Ik ga volgend voorjaar samen met Hetty voor haar blog 'Ketting van mooie woorden' drie delen Paustovski lezen, Verhaal van een leven deel I, II en III. Daar kijk ik erg naar uit, Russische literatuur boeit me enorm dus dit wordt een mooie project. Van nieuw te verwachten boeken kijk ik uit naar De spiegel & het licht van Hilary Mantel. Deze wordt uitgegeven door de nieuwe uitgeverij Meridiaan en daar zijn ze nu al helemaal in extase van dit boek dus dat moet gewoon gelezen gaan worden!

Wat vind je zo leuk aan de Hebban Reading Challenge?
Ik vind vooral de uitdaging om eens wat anders dan anders te lezen erg leuk. De categorieën die Hebban daarvoor als tip geeft zijn daarbij erg handig. Niet dat ik ze allemaal kan afvinken, dat is me nog nooit gelukt, maar het is vooral leuk om deze toe te passen op alle boeken die ik nog ongelezen in de kast heb staan. Op die manier lees ik ook nog eens uit eigen kast!

 

Bekijk Eveliens 2019 Challenge

Start jouw Reading Challenge 2020Over de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Dit was mijn Hebban Reading Challenge 2019: Evelien Walravens

 

Gerelateerd

Hebban Spots

Hebban Reading Challenge Café

82 volgers

Welkom in het Café rond de Hebban Reading Challenge. Hier kun je al je vragen, opmerkingen, leestips, tipvragen en meer kwijt. Hoe werkt zo'n Challenge, waar is het voor en wat haal je eruit? De...


Gesponsorde boeken