Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Community /

Doe mee aan de Hebban Reading Challenge 2023!

door Hebban Crew 159 reacties
Het is zover! Voor het achtste jaar op rij openen we de inschrijving voor onze jaarlijkse leesuitdaging om samen meer én leuker te lezen. Bepaal nu je leesdoel voor volgend jaar en doe mee aan de Hebban Reading Challenge 2023! Of het nu vijf, dertig of honderd boeken zijn, ook in 2023 inspireren en enthousiasmeren we elkaar om vooral met veel plezier te blijven lezen. Ter ere van deze nieuwste Hebban Reading Challenge heeft de Challenge-pagina een frisse, nieuwe vormgeving gekregen. Neem snel een kijkje!

De Hebban Reading Challenge is er voor het vergroten van je leesplezier. Deze leesuitdaging is natuurlijk geen wedstrijdje. Niet met jezelf en niet met anderen. Ben jij een veellezer die aan het einde van het jaar graag terug wil kijken op een prachtig jaaroverzicht? Of lees je eigenlijk nooit meer en zoek je een beetje hulp bij het (her)ontdekken van je liefde voor boeken? Vind je het lastig je volgende boek te vinden en voel je je ongeïnspireerd? Daar is de Hebban Reading Challenge voor. Je richt de Challenge naar eigen smaak in en maakt je leesjaar zo eenvoudig of uitdagend als je zelf wilt.

'Voor mij is de Hebban Reading Challenge wel een beetje het hart van de leesplezierbevordering waar we voor staan, het is een fantastisch tool waarmee we heel veel lezers écht helpen om meer te lezen in een jaar.' – hoofdredacteur Sander

Hebban Reading Challenge 2023

Kies je leesdoel voor 2023

Met het vaststellen van je leesdoel voor 2023 stap je de Hebban Reading Challenge in. Kies een comfortabel te halen aantal, zodat je geen bovennatuurlijke krachten nodig hebt om je Challenge te halen of halverwege het jaar stijf staat van de stress over iets wat vooral heel leuk hoort te zijn. Ben je bijvoorbeeld niet zo gewend aan het regelmatig uitlezen van boeken? Zet je doel dan op 4 boeken, eentje per kwartaal. Dat is goed haalbaar, maar het meedoen aan de Hebban Reading Challenge zorgt er zo toch voor dat lezen op je radar staat. Ben je al een veellezer? Ga voor 52 boeken, eentje per week, of kies een leesdoel dat net iets boven je aantal boeken gelezen boeken van vorig jaar ligt. Of herhaal je leesdoel van dit jaar en zoek je uitdaging op het inhoudelijke vlak.

'De Reading Challenge leidt me regelmatig naar een boek buiten mijn comfortzone. In april las ik Als katten van de wereld verdwijnen van Genki Kawamura, een Aziatische auteur. Een eenvoudig, mooi en ontroerend verhaal. Zo kan ik elke maand minimaal één boek of auteur noemen, die ik dankzij Hebban heb leren kennen.' – lezer Katja

Het is een uitdaging die je vooral met jezelf aangaat, dus kies het aantal boeken dat jou het hele jaar zal motiveren, maar wel binnen bereik ligt. Dit leesdoel kun je op elk gewenst moment aanpassen, dus vlieg jij in het eerste kwartaal al door die vier geplande boeken, verhoog dan! Of, als je per ongeluk toch heel erg gestrest raakt van dat getalletje voor 2023, aarzel niet om hem te verlagen. Dit is geen valsspelen, want het is geen wedstrijdje, weet je nog?

Zoek en vind inspiratie

Zit jij lekker in een leesflow, maar vind je het lastig een volgend boek te vinden om op te pakken? Of wil je wel beginnen aan je boek-per-kwartaal, maar weet je eigenlijk niet zo goed wat je leuk zult gaan vinden? Laat je inspireren door de Hebban Crew, de vele andere deelnemers en de lezers op Hebban om de leukste, mooiste, grappigste of spannendste boeken te ontdekken. Lees de artikelen op Hebban, ontdek boekenlijsten, lees recensies en interviews, bekijk de meest gelezen boeken en struin door de titels die binnenkort verschijnen of net zijn verschenen.

'De verschillende categorieën maken dat ik vaak buiten mijn comfortzone naar boeken ga zoeken en nieuwe genres of auteurs ontdek. Als ik naar de bib ga, heb ik steevast een aantal categorieën in mijn achterhoofd om boeken te selecteren.' – lezer Stellina

Tip: Zorg ervoor dat je de Hebban Challenge-nieuwsbrief in je persoonlijke profiel aan hebt staan, dan blijf je op de hoogte van de leukste exclusieve acties.

Ga die uitdaging aan!

Heb jij de Hebban Reading Challenge al eens fluitend volbracht en kun je, naast het te behalen leesdoel voor 2023, wel wat meer opwinding in je leesleven gebruiken? Gebruik dan de checklist met 52 categorieën als inspiratie voor je Hebban Reading Challenge. Het hele jaar door inspireren we je met leestips en uitdagende zoektochten naar het ideale boek. Je kunt de checklist links laten liggen, er categorieën uitpikken voor inspiratie of de uitdaging aangaan alle categorieën af te vinken – de keuze is aan jou! Wees niet bang om je uit je comfortzone te laten trekken. Wie weet ga jij je meest wonderlijke en verrassende leesjaar ooit beleven als jij je laat leiden door de checklist. Ga op avontuur!

Doe mee!

'Dat het is wel iets wat mij heeft verbaasd; dat ontzettend vrijblijvende hier. Alleen al het alle kanten op mogen schuiven van je challenge... Lees je maar één boek, is het ook goed. Geeft een heel welkom gevoel.' – lezer Willy

Terugblikken op je leesjaar 2022

Je kunt nog steeds meedoen!

Direct op de eerste dag van een nieuw jaar van start gaan met een leesuitdaging is natuurlijk het leukst, maar inschrijven voor een Hebban Reading Challenge kan het hele jaar door. Kom jij nu pas in aanraking met Hebban.nl en ontdek je dus ook nu pas de Hebban Reading Challenge, maar wil jij wél heel graag je leesjaar in beeld? Stap dan nu, in december, de Hebban Reading Challenge 2022 in. Denk even terug aan alle boeken die je hebt gelezen dit jaar, zet ze op je 'Gelezen'-plank en vink ze aan voor de Challenge 2022. Dit is meteen de beste voorbereiding op de Hebban Reading Challenge, want je hebt een prachtig startpunt én je krijgt in december een uitgebreid leesjaaroverzicht over 2022.

' Al snel kwam ik erachter, dat niet alleen de readingchallenge, maar Hebban zelf ook een goede motivatie was. Dankzij de challenge, die ik vooral met mezelf aanging maar op Hebban bij kon houden, maar ook de aandacht voor boeken, ging ik weer meer lezen.' – lezer Ria

Leesjaaroverzicht

Als deelnemer van de Hebban Reading Challenge kun je vanaf 15 december jouw leesjaar over 2022 bekijken, met weetjes die je vast gaan verrassen. Hoeveel bladzijden heb je dit jaar in totaal gelezen, wat was je dunste en wat je dikste boek? In welke maand lees jij het meest en in welke het minst? Pak nu nog even je kans, schrijf in voor de huidige jaarchallenge en vul met terugwerkende kracht je leesjaar in. En verrassing! Het leesjaaroverzicht van 2023 groeit meteen vanaf 1 januari met je leesgedrag mee. Je hoeft vanaf nu niet meer tot december te wachten op je leesjaar.

Schrijf je in voor de Hebban Reading Challenge van 2022

HistorieOver de auteur

Hebban Crew

2425 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Doe mee aan de Hebban Reading Challenge 2023!

 


Gesponsorde boeken