Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Hebban vandaag

Community /

En? Heb jij 'Mevrouw mijn moeder' al uit?

door Hebban Crew 13 reacties
Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek, een cadeau van je bibliotheek. Heb jij 'Mevrouw mijn moeder' inmiddels gelezen of heb je het ooit al eens gelezen? Misschien bij deze gelegenheid zelfs je eigen oude exemplaar herlezen?

Inmiddels is het half november en daarmee zijn we halverwege Nederland Leest. Hoor jij nu pas van deze bibliothekencampagne of heb je nog niet eerder de kans gehad, kijk dan snel of je lokale bibliotheek nog exemplaren heeft en haal alsnog jouw boek gratis in huis. Je bent nog de hele maand welkom in de leesclub hier op Hebban om het boek met andere lezers te bespreken. Je kunt op elk moment instappen.

Volgende week hebben we tips voor het schrijven van je recensie over Mevrouw mijn moeder. Én natuurlijk zijn we erg benieuwd hoeveel sterren het boek straks van je krijgt.

'Het staat er echt met heel weinig woorden en dat subtiele hakt er bij mij in elk geval des te harder in! Geweldig mooi, alle emotie die Yvonne Keuls – in het hele boek overigens – weet weer te geven. Indrukwekkend.' – Lezer Nieske in de Hebban Leesclub

Open leesclub

Kijk of er in jouw woonplaats een open leesclub wordt georganiseerd rond Mevrouw mijn moeder óf download de Senia Leeswijzer en bespreek het boek met je eigen leesgroep. De leeswijzer, inclusief discussievragen, garandeert interessante gespreksstof en verdieping. Ook Hebban organiseert een Nederland Leest leesclub.

Wat vind jij bijvoorbeeld de mooiste of meest indrukwekkende scène? En welke vraag uit de Senia Leeswijzer zou jij besproken willen zien in de Hebban Leesclub? Ga hieronder naar de Hebban Leesclub en praat mee!

Naar de Hebban Leesclub

Mevrouw mijn moeder

Met Mevrouw mijn moeder richtte Yvonne Keuls een liefdevol monument op voor haar bijzondere moeder: het is een meeslepend en ontroerend verhaal over ouder worden met veerkracht en zelfbeschikking. Maar ook over het aanpassingsvermogen van een Indische oude dame aan Nederland.

Een boek vol herinneringen en verhalen van vroeger. Een ode aan de vertelkunst van twee sterke eigenzinnige vrouwen. Het is een met veel humor geschreven, persoonlijk en ontwapenend boek waarin de generaties met elkaar in gesprek raken en de kunst van het ouder worden tussen de regels te vinden is.

Heb jij al een kijkje genomen in de Hebban Leesclub rond Mevrouw mijn moeder? Welke vraag zou je nog gesteld willen zien daar?

Nederland Leest Junior

Dit jaar is De regels van drie van Marjolijn Hof jouw cadeau voor kinderen in groep 7 en 8 en vmbo-leerlingen in jaar 1 en 2. Na het lezen van dit spannende verhaal gaat de klas in gesprek over ouder worden.

Twan en zijn tweelingzus Linde reizen met hun moeder en oma naar IJsland. Ze gaan naar Twans overgrootvader, opi Kas, die daar helemaal alleen woont. Opi Kas kan niet meer goed voor zichzelf zorgen en hij moet mee terug naar Nederland. Maar opi Kas denk hier heel anders over. Hij heeft een ontsnappingsplan bedacht en vraagt of Twan hem wil helpen. Gelukkig heeft Twan een survivalhandboek meegenomen. Twan twijfelt. Wat moet hij doen? Opi Kas helpen of het geheime plan verraden?

Naar het lesmateriaalOver de auteur

Hebban Crew

2386 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: En? Heb jij 'Mevrouw mijn moeder' al uit?

 

Gerelateerd

Over

Yvonne Keuls

Yvonne Keuls

Yvonne Keuls schrijft boeken over maatschappelijke problemen, over haarzelf en h...