Advertentie

Hebban vandaag

Interview /

Even mailen met... Rom Molemaker

Deze week is ‘Uit de schaduw’ van Rom Molemaker Boek van de Week bij Hebban Young Adult. Een mooi moment voor een kort interview.

Wie Rom Molemaker? 

RM: Ik ben sinds 1998 schrijver van, eerst, kinderboeken, en inmiddels van jeugdromans. De eerste daarvan is 'De eerste steen', een boek dat in 2004 de debuutprijs won voor de Jonge Jury. Na 12 jaar bij Unieboek ben ik inmiddels bij uitgeverij Holland in Haarlem beland ('Crisis', 'Drijfjacht', en 'Uit de schaduw'. Mijn belangrijkste bezigheid naast het schrijven is zingen in de Utrechtse Domcantorij.

Vertel eens in het kort waar jouw boek over gaat?

RM: Er zijn drie hoofdpersonen: Nella (16), Julie (21) en Erwin (20). Julie en Erwin wonen in hetzelfde anti-kraakpand, en Erwin valt Julie regelmatig lastig. Nella verschijnt in Julie's leven, maar dat kun je ook andersom zien. De plotselinge gevoelens van Nella maken dat ze een verkeerde keuze maakt, met ernstige gevolgen: de vrouwengevangenis. Viool spelen is in dit verhaal een belangrijk onderdeel. Ik heb het boek opgedragen aan Janine Jansen, die ik al kende toen ze in de wieg lag.

Wat kunnen de lezers van jouw boek verwachten?

RM: Behalve dat het een spannend verhaal is, is ook te zien dat Nella van een bijna onzichtbaar 'alleen' meisje uit de knop komt en bloem wordt.

Over een ding zullen we het eens zijn, Social Media seelt tegenwoordig een grote rol in de PR van auteur en zijn/haar boek. Hoe kijk je daar zelf tegenaan?

RM: Mijn social media-bezigheden beperken zich tot het hebben van een website en een fb-account.

Waar kunnen jou de komende periode zien / tegenkomen?

RM: Tijdens de zomervakantie ben ik vooral thuis, bezig met het voltooien van mijn nieuwe boek. Het verschijnt in het voorjaar van 2015. Over de titel denk ik nog na. Na de zomer ga ik zo nu en dan het land weer in voor schoolbezoeken.

Wat is jouw favoriete jeugdboek?

RM: De gebroeders Leeuwenhart van Astrid Lindgren, en Honderd uur nacht (!) van Anna Woltz.

Heb jij nog een nog vraag voor onze lezers? Zij kunnen onder dit artikel reageren.

RM: Sommige van mijn boeken hebben een open eind. Ik zou wel eens willen horen wat lezers zelf als vervolg van het verhaal bedenken.Over de auteur

Natasza Tardio

258 volgers
252 boeken
34 favoriet
Auteur


Reacties op: Even mailen met... Rom Molemaker

 

Gerelateerd

Over

Rom Molemaker

Rom Molemaker

Rom Molemaker (Harderwijk, 1945) is een Nederlandse kinder- en jeugdschrijv...