Advertentie

Rom Molemaker

Artikelen 2 Spots 1 beschrijving bewerken

Rom Molemaker (Harderwijk, 1945) is een Nederlandse kinder- en jeugdschrijver. In 1968 werd hij schoolmeester en gaf daarna bijna dertig jaar les. Hij schreef toen al graag: liedjes, gedichten, verhaaltjes, musicals; maar hij dacht nog niet aan boeken schrijven. Dat kwam pas toen hij in 1996 stopte met lesgeven. Twee jaar later verscheen zijn debuut Olaf de Polaf  (1998). Sindsdien zijn er elk jaar ongeveer twee boeken van hem gepubliceerd. Molemakers eerste boek voor jongeren kwam in 2002 uit. De eerste steen  is een spannend verhaal over voetbalvandalisme, Molemaker werd ervoor beloond met de debutantenprijs van de Jonge Jury. Voor Een gang met gele deuren  (2005) kreeg hij in 2007 de 'Tip van de Jonge Jury'-onderscheiding.

In 2011 maakte hij zijn debuut voor volwassenen met Moord in de DomTer gelegenheid van het veertigjarig jubileum van Zaterdagmiddagmuziek Domkerk schreef hij deze thriller, die een verrassend en spannend kijkje biedt achter de schermen van de Utrechtse Domcantorij. Molemaker zong al vanaf 1971, het moment van oprichting, tijdens de zondagse diensten in de Dom en bij de programma’s van de Zaterdagmiddagmuziek.

Nieuwste boek

Meer over Rom Molemaker

Jonge Jury 2014-2015 van start
04 september 2014
  Meer artikelen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken