Advertentie

Lester is een jongen die tijdens het voorgezet onderwijs op het verkeerde pad raakte. Hij had verkeerde vrienden, spijbelde veel, heeft kleine diefstallen op zijn naam en hij was meer op straat dan thuis. Zijn moeder besluit om hem naar de jeugdinstelling ‘Dr. Predikman’ te brengen, in de hoop dat Lester weer op het goede pad komt. Op Dr. Predikman is meer aan de hand dan wat Lester en zijn moeder hadden verwacht.

Tijdens Lester zijn eerste dag krijgt hij een oudejaars aan hem toegewezen, Apollo Vrieling. Iedereen raad Lester aan om op een afstand van Apollo te blijven en hem te negeren. Maak hem vooral niet kwaad. En wat is het verhaal achter de jongen die buiten de jeugdinstelling is aangereden? Als er midden in de nacht iemand wordt mishandeld, is het bij Lester duidelijk dat er iets aan de hand is, en hij is vastberaden om uit te zoeken wat er speelt op Dr. Predikman.

Apollo’s ondergang is een kort verhaal met 157 bladzijdes, waar in een korte tijd veel dingen gebeurd. Dat dit een boek is voor ca 13 jaar, is duidelijk te merken aan de schrijfstijl en de opbouw van het verhaal. De schrijfstijl is gemakkelijk en leest vlot weg.

Het boek had wat verder uitgewerkt gemogen. Het einde is snel geschreven en had wel meer uitgebreider gemogen. Vervolgens eindigt het verhaal met 5 jaar na het incident wat heeft plaatsgevonden op Dr. Predikman.

Apollo’s ondergang is zeker een boek waar lezers herkenning in kunnen vinden. Er komen verschillende onderwerpen aan bod, vriendschap en verraad staan voornamelijk op de voorgrond. Het is een leuk boek, waar overleven op een school voornamelijk op de voorgrond staat.

Reacties op: Vlot en gemakkelijk

20
Apollo’s ondergang - Rom Molemaker
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker