De Zwembadmoord

sietske.reads 16 september 2025
De zwembadmoord van Joris Peters draait om de moord op Jan. Op weg naar het zwembad wordt hij doodgeschoten. Maar door wie en waarom? Het boek neemt je mee in het politieonderzoek, de achtergrond van Jan, zijn relaties en de gebeurtenissen rondom zijn dood. Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende perspectieven, onder andere dat van Jans vrouw.

Wie spreekt de waarheid, en wie heeft belang bij leugens? Was de kroongetuige betrouwbaar, of heeft het gerechtshof zich laten misleiden?

Ik heb het boek als luisterboek beluisterd en Joris Peters heeft een prettige schrijfstijl. Je krijgt een duidelijk beeld van het onderzoek, wat ik erg prettig vond. Soms was het wat langdradig, waardoor het boek niet continu mijn aandacht vasthield.

Daarnaast vond ik het leuk dat Leeuwarden en het gerechtshof een rol speelden in het verhaal. Ik kom namelijk zelf uit Friesland

Meer recensies van sietske.reads