Character-driven boek
Wanneer Mirjam wordt uitgenodigd voor de verjaardag van haar halfzus Nia op het Zweedse eiland Tallholmen, lijkt het girls only weekend een kans om hun verwaterde band te herstellen. Maar al snel komen oude spanningen, onverwerkte gevoelens en verborgen geheimen naar boven. Wat begint als een poging tot verzoening verandert langzaam in een beklemmende situatie vol wantrouwen, waarin blijkt dat niet iedereen op het eiland is wie ze lijken te zijn.
Deze cover, jongens… wat een plaatje. Een afgelegen eiland, een storm op komst en het gevoel dat niet iedereen is wie ze lijken te zijn. Het is een thriller, dus je weet eigenlijk al dat er iemand dood zal gaan. Ik ben dol op dit soort settings in thrillerboeken, dus ik was meteen enthousiast om dit boek te lezen.
Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Mirjam. In de eerste helft van het boek leer je vooral de zussen beter kennen. Hier wordt uitgebreid bij stilgestaan, waardoor het verhaal langzaam op gang komt. Je ontdekt ook dat Nia’s huwelijk allesbehalve rooskleurig is en juist een duistere kant heeft. Zodra Mirjam op het eiland arriveert, begint de spanning langzaam op te bouwen. Niet snel, maar juist geleidelijk. Normaal gesproken ben ik iemand die het fijn vindt als er constant spanning in een boek zit, maar bij dit boek vond ik dat eigenlijk niet storend.
De band en de gedeelde herinneringen tussen de zussen vond ik erg interessant. Wat is er in hun jeugd gebeurd waardoor ze zo weinig contact hebben gehad? Gelukkig krijg je daar uiteindelijk antwoord op, haha 🤪.
Het Eiland is een character-driven (personagegedreven) boek, en daar moet je wel van houden. De focus ligt vooral op de band tussen de zussen, hun emoties en hun verleden, en minder op grote spanningsmomenten. Het boek heeft me op een positieve manier verrast en ik kijk uit naar meer thrillers van deze auteur.
Kortom, Het Eiland is een rustig opgebouwde thriller die tot het einde blijft boeien.
Dit boek heb ik ontvangen van Uitgeverij De Fontein, maar dit heeft mijn mening niet beïnvloed.