Niets is wat het lijkt
Ik heb Niets Is Wat Het Lijkt van Diederik de Geus geluisterd, en eigenlijk is er maar één woord dat dit boek goed samenvat: wauw.
Dit verhaal was precies wat ik zocht in een boek over de politie. Wat het voor mij extra sterk maakt, is dat Diederik het zelf heeft ingesproken. Daardoor hoor je de passie en liefde die hij voor het politiewerk voelt.
Het boek geeft een realistische kijk op het politiewerk. Niet alleen de spannende of indrukwekkende kanten komen voorbij, maar ook de emotionele impact die meldingen kunnen hebben. Je leert de mens achter het uniform kennen, iemand die naast zijn werk ook gewoon vader of vriend is.
Het laat zien hoe veelzijdig en intens dit beroep is, en dat niets inderdaad is wat het lijkt.
Voor iedereen die nieuwsgierig is naar wat er zich afspeelt achter het politiewerk, of net als ik geïnteresseerd is door de wereld van de politie, is dit echt een aanrader . Ik ben erg benieuwd naar het tweede boek!