Advertentie

Hebban vandaag

Leesclubs /

Feelgood Leesclub over Een huis in Frankrijk van Eva de Wit (8,3)

door Julia Berendse 2 reacties
De allereerste Feelgood Leesclub werd eind april afgetrapt door de Nederlandse schrijfster Eva de Wit met haar boek 'Een huis in Frankrijk'; een heerlijke roman over een rendez-vouw van vier vriendinnen in Zuid-Frankrijk. Inmiddels hebben de 15 deelnemers het boek met veel genoegen dichtgeslagen en het een mooi plekje gegeven in hun boekenkast. Benieuwd naar hun oordeel? Lees hieronder een samenvatting van deze editie.

OVER EEN HUIS IN FRANKRIJK
Melanie woont in een prachtig opgeknapt landhuis in Frankrijk. Ze is hierheen gegaan voor de liefde van haar leven, maar die heeft haar verlaten. Nina heeft een leuke baan en een ogenschijnlijk goede relatie. Wat ze verborgen houdt, is dat ze wordt mishandeld en dat ze op de vlucht is. Jessica kan haar baan als manager eigenlijk niet aan en kampt met eenzaamheid – en een alcoholprobleem. Suus heeft het misschien nog het beste op orde. Maar ook dat is schijn, want ze heeft grote financiële problemen… en is zwanger van een derde kindje. Wanneer de vier vroegere vriendinnen bij elkaar komen in Melanies huis in Frankrijk, blijkt dat niemand het zo goed voor elkaar heeft als ze graag zou willen. De vrouwen slaan de handen ineen om het tij te keren. 

LEESCLUB
In drie discussierondes bespraken de leesclub-deelnemers wat zij van het boek vonden. Vanaf de ontvangst van het boek tot het omslaan van de laatste pagina, waren de deelnemers razend enthousiast over Een huis in Frankrijk. Nagenoeg unaniem wordt het boek van Eva de Wit omschreven als een zomers feelgood boek met een fijne, vlotte schrijfstijl.  

Voor het lezen
Na de ontvangst van het boek werd eenstemmig gereageerd op de kleurrijke cover, die meteen in het oog springt. Janine van der Hulst zegt: ‘De cover is heerlijk romantisch met de hortensia’s, de Franse hoedjes en de kleurige titel. Als ik het in de winkel had zien liggen, had ik het zeker opgepakt.
Elsbeth Wijman sluit zich daarbij aan: ‘Het boek ziet er zomers uit en geeft een heerlijk vakantiegevoel.’  
Met een veelbelovende eerste indruk van de cover en de prikkelende omschrijving op de achterflap, begonnen de lezers met hoopvolle verwachtingen aan het boek.  

Tijdens het lezen

Het boek begint met een introductie van de vier persoonlijke verhaallijnen van de personages. ‘Het schakelen tussen de diverse personen leest heel fijn; ik ben al op pagina 78’, zo zegt Linda Hilgers al een paar dagen na de start.
Ook de andere lezers reageerden evenzo positief; het boek was bij sommigen zelfs al in no-time uitgelezen. Chantal de Vries: ‘Je leest er zo doorheen. Ondanks de zware onderwerpen wordt er luchtig over geschreven.’  

Na het lezen
Na het lezen zijn alle lezers geïnspireerd geraakt: van Franse maaltijden voor het avondeten tot een kaasplankje met een glas wijn bij de televisie. En van herinneringen aan eigen vakanties in Frankrijk tot het aftellen naar de aankomende zomer: Een huis in Frankrijk heeft bij iedereen een zomers vakantiegevoel aangewakkerd.  
Chantal de Vries vertelt dat zij de personages erg leuk verzonnen vond: ‘Iedereen had ergens last van en de dames waren stuk voor stuk lieve vrouwen. Vooral Marie vond ik een verschrikkelijk leuk personage, zij die zich als een soort moeder ontfermt over de dames.’ 
Sandra Hutchison vult aan: ‘De setting van het verhaal kwam geloofwaardig over en het landhuis in Zuid-Frankrijk sprak zeker tot de verbeelding. Ik zag mezelf daar al zitten, lijkt me heerlijk.
Coenraad de Kat noemt dit boek 'een echte FEELGOOD met hoofdletters'!  

BEOORDELING
De beoordelingen van de deelnemers zijn unaniem positief! Een huis in Frankrijk van Eva de Wit scoort daarmee gemiddeld een 8,3; een cijfer om als debuterend feelgood-auteur heel erg trots op te zijn!  

‘Ik geef dit boek een 9: fantastisch omschreven, ik waande mij helemaal in Frankrijk!’,
aldus Lisanne Bronkhorst.
En ook Alida Klooster is razend enthousiast: ‘Een hele dikke 9, omdat het boek volledig voldoet aan een feelgood-roman en ik vanaf het begin tot einde in het verhaal zat.’ 
Anita de Groot is iets kritischer en geeft het boek een 6: 'Het is mij iets te zoetsappig, maar het is een heerlijk ontspannend boek om mee te nemen op vakantie'. 

Lees ook de recensies van de leesclub-deelnemers op de boekpagina van Een huis in Frankrijk.Over de auteur

Julia Berendse

59 volgers
86 boeken
9 favoriet


Reacties op: Feelgood Leesclub over Een huis in Frankrijk van Eva de Wit (8,3)

 

Gerelateerd

Over

Hebban Spots

Hebban Feelgood Leesclub

471 volgers

De Hebban Leesclubs gaan verhuizen. Na de afronding van de laatste leesclub op deze pagina, vind je de leesclubs onder het menu-item 'Leesclubs' in het hoofdmenu. Klik op onderstaande link om alle...

Gesponsorde boeken