Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Genomineerd: Desalnietbemind van Annabel Jonk

De Hebban Debuutprijs is de enige juryprijs van Nederland en Vlaanderen met een grote invloed van lezers. De longlist bestaat uit 15 titels en wordt beoordeeld door een grote lezersjury. Desalnietbemind van Annabel Jonk (verschenen bij Uitgeverij Brandt) is een van de genomineerden!

Spannend debuut van een geheimzinnige auteur zorgt voor reuring en een mooie waardering op Hebban.

Over het genomineerde boek

Kort na het totaal onverwachte overlijden van haar man Victor opent advocate Martha Nieuwland zijn werkruimte. Ze ontdekt niet alleen een schrift met korte verhalen over zijn jongensjaren, maar ook onverklaarbare berichten op zijn telefoon. Gaandeweg ontvouwen zich meer en meer geheimen over zijn leven, niet alleen van voordat ze hem ontmoette, maar ook uit de tijd van hun huwelijk.

Martha onderneemt na de ontdekkingen een beladen zoektocht die leidt langs vrienden van vroeger, een hoogleraar filosofie, een oude onderwijzer en forensisch pathologen. De tocht voert haar van Amsterdam naar New York, Boston, Marseille en New Hampshire's White Mountains, in een verwoede poging haar man alsnog te leren kennen en een beklemmende waarheid te onthullen.

Desalnietbemind is een roman over liefde, schaamte, vriendschap, wraak, compassie en geheimen die perfect verborgen hadden moeten blijven.

Lees verder:

Over de auteur

Annabel Jonk (1976) is iemand die zelf liever in de schaduw staat. Het gaat volgens haar tenslotte om het boek. Ze houdt van verhalen over mensen die vooruit willen. De schaduwzijde van de menselijke psyche en haar dilemma's fascineren haar bovenmatig. 

Giveaway: Maak kans op dit boek!

Hebban Debuutprijs 2019

De Hebban Debuutprijs is de enige juryprijs van Nederland en Vlaanderen met een grote invloed van lezers. 

Met Het smelt van Lize Spit (2016), Machtsstrijd van Wouter Helders (2016), Schuim der aarde van Roxane van Iperen (2017), Dagboek uit de rivier van Frederik Baas (2017) en Mijn vader is een vliegtuig van Antoinette Beumer (2018) telt de jongste debuutprijs van Nederland en Vlaanderen al vijf laureaten.

De Hebban Debuutprijs 2019 richt zich op Nederlandstalige literaire fictie, literaire non-fictie, spanning, feelgood en young adult verschenen tussen 1 april 2018 en 1 april 2019.

Een lezersjury van ca. 150 lezers beoordeelt tussen eind april en 1 augustus de vijftien genomineerde titels en bepaalt de shortlist van de Hebban Debuutprijs. De shortlist telt 5 boeken. De eindjury bestaat uit de Hebban Crew en een aantal boekverkopers. De juryvoorzitter wordt binnenkort bekendgemaakt. 

Naar het Hebban Debuutprijs-kanaalOver de auteur

Hebban Crew

2489 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Genomineerd: Desalnietbemind van Annabel Jonk

 

Gerelateerd

Over

Annabel Jonk

Annabel Jonk

Annabel Jonk (1976) is iemand die zelf liever in de schaduw staat. Het gaat...