Hebban vandaag

Listmania /

Great expectations #1 - een fantastische vooruitblik

door Debbie (Hebban Crew) 2 reacties
We nemen een kijkje over de taalgrenzen naar de aankomende Engelstalige publicaties in de fantastische genres en maakten een selectie van de spannendste aankondigingen.

Uprooted - Naomi Novik
In mei verscheen Uprooted, de nieuwe fantasy standalone van de Amerikaanse auteur Naomi Novik. Haar Temeraire-serie is een aantal jaren geleden vrijwel volledig (maar niet helemaal) vertaald in het Nederlands. In Uprooted ruilt ze de draken in voor volksverhalen en legenden. Novik is een geboren verteller. Het boek is prachtig vormgegeven en een aanwinst voor elke boekenkast. Nederlandse lezers niet getreurd: er zal op 12 november een vertaling verschijnen: Ontworteld. De filmrechten zijn net verkocht aan Warner Brothers.

Agnieszka woont in een rustig dorpje, in een mooie vallei. Het angstaanjagende en kwade Wood ligt net naast de vallei en om de vallei te beschermen tegen diens boosaardige krachten wordt de kille tovenaar Dragon ingeschakeld. Hij eist als betaling een jonge vrouw die hem tien jaar lang zal dienen. De nieuwe 'betaling' is weer binnenkort en Agnieszka is als de dood dat haar mooie, talentvolle beste vriendin Kasia wordt gekozen. Maar dan wordt niet Kasia gekozen ...

An Ember in the Ashes - Sabaa Tahir
Als een duveltje uit een doosje kwam de jonge auteur Sabaa Tahir in april met dit geweldige fantasydebuut. In oktober volgt de Nederlandse vertaling met de enigszins houterige titel De heerschappij van de maskers.

Laia en Elias leven aan verschillende zijden van de macht. Laia is een Scholar-dochter, een onderdrukt volk. Haar ouders zijn al vermoord door de meedogenloze overheersers, de Martials. Ze woont met haar broer bij haar grootouders en ze houden zich zo gedeisd mogelijk. Toch gaat het mis ...
Elias hoort bij het Martials-volk. Hij is in opleiding tot Mask, een van de meest gruwelijke soort elite soldaten. Zij moorden en martelen in opdracht van hun leiders. Genade en menselijkheid zijn hun vreemd. Maar Elias heeft moeite met zijn oorsprong, zijn toekomst en zijn lot.

The Shepherd's Crown - Terry Pratchett
De 41e Discworld roman van de onlangs overleden briljante auteur Terry Pratchett verschijnt in september in hardcover. Een bitterzoet moment, weer een nieuw boek, maar ook de allerlaatste. Nooit meer nieuwe avonturen op Discworld, geen Rincewind of andere bizarre personages meer. Dat wordt herlezen, herlezen en herlezen. En heel langzaam genieten van dit allerlaatste boek, met Tiffany Aching in de hoofdrol.

The Compleat Discworld Atlas - Terry Pratchett
Een must have voor elke Pratchett-fan: Een prachtige reisgids van Discworld. In oktober verschijnt deze uitgave in hardcover. Hij staat bij mij al op het wensenlijstje.

Fool's Quest (Fitz and the Fool #2) - Robin Hobb
Het tweede deel in trilogie waarmee Hobb onverwachts terugkeerde naar de wereld uit de Farseer-trilogie. Op 11 augustus verschijnt de hardcover in meerdere edities (Us en UK), dus kies even de cover uit die je het mooist vindt en bij je eerste deel past. De Nederlandse versie volgt 1,5 maand later. FitzChivalry Farseer krijgt het zwaar te verduren en moet al zijn krachten en kunnen inschakelen om terug te halen wat van hem gestolen is: zijn dochter. 

Autobiography of James T. Kirk 
Op 11 september verschijnt in hardcover een autobiografie van Starfleetkapitein Kirk. Kirk was in de periode 2233 - 2371 kapitein op een van de bekendste schepen van Starfleet: The Enterprise. Lees hoe hij die jaren heeft ervaren. 

The Aeronaut's Windlass - Jim Butcher
Van de auteur van De Dresden Files verschijnt eind september het eerste deel van een gloednieuwe fantasyserie met luchtschepen a la Stardust/Ster.

The rest of us just live here - Patrick Ness
Een standalone van de auteur van de Chaos-trilogie en de romans Zeven minuten na middernacht en De kraanvogelvrouw. Wat nou als je niet die 'Chosen One bent als de wereld vergaat en jij niet bedoeld bent als degene die vecht tegen de zombies of zielenetende geesten? Wat nou als jij gewoon je eindexamen wilt halen, naar het examenfeest wil en een baantje wil vinden? Mikey probeert het. Het boek verschijnt begin augustus.

Snow like Ashes - Sara Raasch
Een young adult fantasytrilogie die wel eens heel gaaf zou kunnen zijn. Een kruising tussen Game of Thrones en Graceling (van auteur Cashore). Half september ontdekken we of dit werkelijk zo goed is als het eruit ziet. Een maand later volgt direct het tweede deel: Ice like Fire.

The Drafter - Kim Harrison
Van de auteur van de Heksenboeken over Rachel Morgan in The Hollows een eerste deel van een nieuwe serie: The Peri Reed Chronicles. Een futurische thriller, met een sexy hoofdpersoon en een 'mysterious rogue soldier'. Oh jee, deze moet ik hebben. Houdt 1 september in de gaten voor de hardcover.

Hunter - Mercedes Lackey
Ook begin september verschijnt Hunter, een young adult standalone van de veelschrijver Mercedes Lackey. De jonge Joy wordt een van de vele tiener Hunters die de stedelingen moeten beschermen tegen de monsters buiten de stadsmuren. Als ze wel heel veel gevolgd wordt door camera's en te zien is op reality tv ontdekt Joy de waarheid...

The Dinosaur Lords - Victor Milán
George Martin is weg van dit boek en noemt het een mix tussen Jurassic Park en Game of Thrones. De brute cover doet je direct naar je creditcard grijpen. Gelukkig hoeven we nog maar 2 weken te wachten op dit avontuur waarin de dino's zijn vergeten uit te sterven.

Six of Crows - Leigh Bardugo
Eind september verschijnt het eerste deel van een nieuwe serie van Grisha-auteur Leigh Bardugo. Six of Crows is het eerste deel in de Dregs-reeks, waarin zes gevaarlijke uitgestotenen een onmogelijke klus gaan klaren. Ze moeten alleen elkaar niet eerst vermoorden...

This Census Taker - China Miéville
Van de geniale China Miéville hebben we een paar jaar niets nieuws mogen ontvangen, na Railsea in 2012. In augustus worden dit wachten beloond met een verhalenbundel Three Moments of an Explosion. Pas in januari 2016 wordt de volgende novelle verwacht: This Census Taker.

Ancillary Mercy - Ann Leckie
Het derde en laatste deel in de Imperial Radch-serie waar Ann Leckie alle awards mee grijpt.

Winds of Winter - George R.R. Martin
Tja, we blijven hopen dat het in 2015 nog gaat lukken om het zesde deel van A Song of Ice and Fire in handen te hebben.

Binnenkort een scifi-special van Great Expectations!

  

Lees meer ...

Bekijk een overzicht van de te verwachten Nederlandse sf- en fantasytitels:


Volg Page 'Van Overzee' voor recensies van Engelstalige titelsOver de auteur

Debbie (Hebban Crew)

940 volgers
408 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Great expectations #1 - een fantastische vooruitblik

Gesponsorde boeken