Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Community /

Hebban Thrillerprijs 2021 - schrijf je in voor de lezersjury!

door Hebban Crew 66 reacties
Hebban is op zoek naar jou, de lezer van het spannende boek. Op 20 februari, tijdens de Thriller Tiendaagse, wordt de longlist van de Hebban Thrillerprijs 2021 bekendgemaakt. Voor het jureren van de 15 boeken op deze lijst en het bepalen welke 5 boeken op de shortlist belanden, zoeken we honderd echte thrillerlezers. Meld je aan en jureer mee!

Hebban Thrillerprijs 2021

De Hebban Thrillerprijs is een prijs voor de beste Nederlandstalige thriller van het jaar. Het is geen publieksprijs maar een lezersjuryprijs – naar voorbeeld van de Hebban Debuutprijs – en zal in juni tijdens de Week van het Spannende Boek worden uitgereikt.

100 ervaren thrillerlezers bepalen de shortlist

Uitgevers nomineerden maar liefst 80 spannende boeken voor de Hebban Thrillerprijs 2021. Op 20 februari, tijdens de Hebban Thriller Tiendaagse, wordt de longlist met vijftien kanshebbers bekendgemaakt. Een lezersjury van minimaal honderd ervaren thrillerlezers zullen de titels op de longlist lezen en bepalen uiteindelijk de shortlist van vijf titels die wordt gelezen door een professionele jury. Het winnende boek krijgt een promotiepakket ter waarde van € 2.500 op Hebban, aangevuld met een campagne uitgevoerd door de uitgever van het winnende boek.

Wil jij jurylid worden?

Voldoe jij aan onderstaande voorwaarden, heb je de komende maanden tijd om minstens drie (tot maximaal vier) thrillers te lezen en te beoordelen en wil jij samen met andere lezers de shortlist voor dit jaar bepalen? Vul dan onderstaand formulier uiterlijk 15 februari a.s. in.

De voorwaarden

  • Je Hebban-profiel toont aan dat je de laatste jaren regelmatig thrillers van Nederlandse en/of Vlaamse bodem hebt gelezen.
  • Je hebt tijd om vanaf 21 februari tot en met 10 april drie à vier boeken te lezen die je worden toegewezen door de lezersjurycoördinator.
  • Je hebt een ereader of een andere mogelijkheid om epubs te lezen. De genomineerde titels worden als beveiligde ebooks naar de juryleden verzonden.
  • Heb je een toegewezen boek al gelezen, dan kun je herlezen om de leeservaring op te frissen of direct het beoordelingsformulier insturen. Je kunt het boek niet omruilen voor een ander.
  • Voor projecten met digitale leesexemplaren, gelden deze tips en voorwaarden.
  • Het verspreiden en delen van de toegezonden epubs is uiteraard niet toegestaan.

Van publieksprijs naar lezersjuryprijs

De geschiedenis van de thrillerpublieksprijs begint bij de populaire thrillersite Crimezone.nl. In 2002 werd de eerste Zilveren Vingerafdruk gewonnen door Nicci French (De bewoonde wereld). In 2004 werd de prijs uitgebreid met een bekroning voor debutanten (Simone van der Vlugt, De reünie). De Zilveren Vingerafdruk werd in 2010 opgevolgd door de Crimezone Thriller Awards en in 2014 door de Hebban (Thriller) Awards. In 2015 werden de laatste awards voor het thrillergenre uitgereikt aan Ilse Ruijters (beste debuut: De onderkant van sneeuw), Kim Moelands (beste Nederlandstalige thriller: De vrouw in de spiegel) en Paula Hawkins (beste vertaalde thriller: Het meisje in de trein). In 2020 won Anya Niewierra met Het bloemenmeisje de eerste Hebban Thrillerprijs in de nieuwe vorm.

In 2016 en 2017 werden er Hebban Thriller Debuutprijzen uitgereikt aan Wouter Helders (Machtsstrijd) en Frederik Baas (Dagboek uit de rivier). Vanaf 2018 is de Hebban Debuutprijs een gecombineerde prijs voor verschillende genres. Met de Hebban Debuutprijs introduceerde de Hebban crew de lezersjuryprijs.

Naar het Thrillerprijs-kanaal

Hebban Thriller Tiendaagse 2021

Vanaf 17 februari 2021 zal Hebban voor de achtste keer in het teken staan van de Thriller Tiendaagse. Tien dagen lang zetten we Nederlandse en Vlaamse misdaadauteurs en hun werk in het zonnetje. In de Canon Editie veel aandacht voor auteurs van Nederlandstalige klassiekers in het thrillergenre. Met de hulp van lezers, auteurs en specialisten wordt er gewerkt aan een Canon van de Nederlandstalige Misdaadliteratuur, die in juni tijdens de Week van het Spannende Boek bekend wordt gemaakt.

Naar het kanaalOver de auteur

Hebban Crew

2483 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Thrillerprijs 2021 - schrijf je in voor de lezersjury!