Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Weekopening #35: Steden, werelden en religies

door Martijn (Hebban Crew) 15 reacties
Elke maandagochtend vertelt een Hebban-redacteur je in de Weekopening wat je de komende zeven dagen op Hebban kunt verwachten. Vandaag licht Martijn zijn persoonlijke selectie verwachte boeken toe en laat hij je zien welke toffe Hebban-acties en evenementen je niet mag missen. Zien we je deze week terug op je favoriete boekensite?

De verwachte boeken

(16)
Ik hou van de combinatie van historie en fantasie, van geschiedenis en culturele achtergrond, van religie en mythe. Dus een fantasyverhaal in een bestaande stad, met mythische djinns en een mogelijke alternatieve wereld, dan ben ik aan boord.
(0)
Humor om onze existentiele crisis tussen de oren van de twijfelaars te krijgen: doen! Het is een laatste redmiddel; net voor de baksteen in de sok.
(1)
Het (vroege) Christendom is voor mij een fascinerende wereld, bijna een fantasyverhaal. 2,5 miljard gelovigen die een verhaal volgen dat ruim tweeduizend jaar geleden speelt: de kracht van fictie!

Niet missen!

Voor de schrijvers onder ons, er zijn twee schrijfwedstrijden op Hebban om onder je aandacht te brengen deze week: de Harland Awards schrijfwedstrijd voor speculatieve verhalen (fantasy, sciencefiction, horror en aanverwanten tot 7.500 woorden, deadline 31 oktober) én de Kobo novelleschrijfwedstrijd waarvoor je nog tot 1 december kunt inzenden (alle genres, tussen de 30 en 40.000 woorden). Doe mee voor de eeuwige roem, de publicatiekansen (ebooks, luisterboeken) en promo op Hebban!

Het is ook nog een paar dagen Kinderboekenweek. Geniet van de gouden griffelwinnaar Gozert en zijn auteur Pieter Koolwijk. Ooit begonnen als auteur van humoristische fantasy en nu gevierd auteur van humoristische en diepzinnige jeugdliteratuur. Geweldig, Pieter!

Deze week interview ik Adrian Stone over zijn nieuwe boek Drakenhart (volgende week online) en we hebben meerdere leesclubs en Hebban Reading Challenge updates voor je.

Om écht niks te missen kijk je natuurlijk elke dag op de homepage én abonneer je je op de Lunchupdate.

De leesplannen van … Martijn

Ik heb net Drakenhart (deel twee van de 'Magycker'-serie van Adrian Stone) uit en ben weer verder aan het lezen in Shigidi and The Brass Head Of Obalufon bezig, de roman van Wole Talabi, die bij DAW uit gaat komen en die we met African Literary Agency gescout hebben. Erg cool om betrokken te zijn bij zo'n gaaf boek en zo'n coole auteur, die het vanuit Nigeria in de hele wereld gaat maken. Daarnaast heb ik nog twee Afrikaanse SFF-manuscripten op mijn bordje liggen en lees ik me beduusd aan de inzendingen voor de diverse speculatieve bundel die ik met Vamba Sherif samenstel voor uitgeverij De Geus (te verschijnen in voorjaar 2022).

Wat zijn jouw leesplannen voor deze week?Over de auteur

Martijn (Hebban Crew)

488 volgers
805 boeken
21 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Weekopening #35: Steden, werelden en religies

Gesponsorde boeken