Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Weekopening #36: Samen sterk, het verleden en lekker veel leesclubs

door Anouk (Hebban Crew) 19 reacties
Elke maandagochtend vertelt een Hebban-redacteur je in de Weekopening wat je de komende zeven dagen op Hebban kunt verwachten. Vandaag licht Anouk haar persoonlijke selectie verwachte boeken toe en laat ze je zien welke toffe Hebban-acties en evenementen je niet mag missen. Zien we je deze week terug op je favoriete boekensite?

De verwachte boeken

(1)
Zeg 'Yuval Zommer' en het boek staat in mijn kast. Ik heb al drie boeken uit deze reeks en ik wil ze natuurlijk allemaal hebben. Het zijn echt schitterende uitgaven. Dit nieuwste deel draait om samen zijn; hoe de mens en de natuur bij elkaar horen. Ik ben een op-blote-voeten-naar-buiten-renner, dus dit spreekt me zeker aan.
(0)
Historische biografieën van machtige vrouwen interesseren me. Eerder tipte ik in een Weekopening ook al Queen of the Crusades van Alison Weir. Over Catharina de Grote weet ik niet zoveel en hoewel dit boek vooral focust op haar liefdesaffaire, heeft de relatie veel invloed gehad op de manier waarop ze regeerde.
(0)
The Dawn of Everything belooft dat we op een nieuwe manier naar de geschiedenis gaan kijken en dat werkt enorm intrigerend. Geschiedenis wordt geschreven door de overwinnaars, en zo zien we onszelf ook vaak ten opzichte van oudere generaties – geheel onterecht, als je het mij vraagt.

Niet missen!

Zoals ik al in de titel verklapte: er zijn lekker veel leesclubs op Hebban de komende week! Ook vorige week kondigden we er al twee aan, dus hou vooral de giveaways-pagina in de gaten om je in te schrijven voor de leesclubs en boeken die jou het meest aanspreken. Daarnaast hebben we ook een interview met Gabriela Garcia, de auteur van Van vrouwen en zout – het boek waar je eerder al een sneak preview van kon lezen – en het eerste interview in de Literatour-reeks, we trappen af met Chinouk Thijssen.

Daar stopt het niet, want er is ook een nieuwe aflevering van De Tekentafel, een Boekentippertip én we kijken alvast vooruit naar de Kookboekenweek (5 tot en met 14 november). Heb je er nog geen genoeg van? Wat dacht je van een oproep om deel te nemen aan een van onze lezersjury's, een listmania voor een nieuwe Hebban Reading Challenge checklistcategorie en uitgelichte recensies?

Om écht niks te missen kijk je natuurlijk elke dag op de homepage én abonneer je je op de Lunchupdate.

De leesplannen van … Anouk

Mijn leesplannen zijn ontzettend saai deze week, want ze verschillen niet veel van de vorige keer dat ik mijn Weekopening schreef. Ik ben nog steeds bezig in The Wind-Up Bird Chronicle van Haruki Murakami. Ik heb wel vorige week N or M? van Agatha Christie uitgelezen en dat viel mij na eerdere ervaringen met het speurdersduo Tommy & Tuppence heel erg mee. Nu ben ik bezig in Nemesis, die ken ik al en daar heb ik de eerste keer erg van genoten.

Daarnaast ben ik ook halverwege Ik, robot, dat ik uit de minibieb heb gevist. Dat was niet mijn enige aanwinst, want ik heb er ook Een kus voor je sterft van Ira Levin gevonden. Dat leidde tot een gesprek over welke boeken ik daarvan heb gelezen (antwoord: veel), en uiteindelijk tot een voornemen om alles weer eens te herlezen (want: alweer veel te lang geleden). Dus naast mijn Agatha Christie-project heb ik straks ook een Ira Levin-project.

En, nooit vergeten, ik bezit nog altijd die enorme stapel ongelezen boeken die ook ooit eens uit moeten. Het zijn de momenten waarop ik direct aan deze veelgestelde vraag denk:

'Als je bij een boekhandel / in de bieb / voor een boekenwebsite werkt kun je zeker de hele dag lekker lezen?'

Nee!

Wie herkent deze uitspraak, en wat zijn jouw leesplannen voor deze week?Over de auteur

Anouk (Hebban Crew)

183 volgers
1289 boeken
24 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Weekopening #36: Samen sterk, het verleden en lekker veel leesclubs

Gesponsorde boeken