Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Het boek van de film

Bij uitgeverij Prometheus verschijnt morgen de avonturenroman De spookverschijning van Michael Punke. Het boek loopt twee weken voor op de Nederlandse première van de film The Revenant, waarvoor het boek de inspiratiebron vormde.

Drie Golden Globes mochten de makers van de film The Revenant zondagavond mee naar huis nemen. Er was een beeldje voor de beste dramafilm, hoofdrolspeler Leonardo DiCaprio werd uitgeroepen tot beste acteur en de prijs voor beste regisseur ging naar Alejandro González Iñárritu.

De spookverschijning is een avonturenthriller over verraad en wraak, gebaseerd op een waargebeurde geschiedenis. Het is 1823. Langs de rivier de Missouri trekt de 36-jarige avonturier Hugh Glass (in de film vertolkt door DiCaprio, zie foto) met een groep pelsjagers een onbekend en zeer gevaarlijk gebied in. Glass ondervindt het gevaar aan den lijve wanneer hij wordt aangevallen door een grizzlybeer.

Dagenlang balanceert Glass op het randje van de dood. Zijn medereizigers houden het voor gezien: ze stelen zijn wapens en laten Glass alleen in de wildernis achter. De woede om deze laffe daad geeft de stervende man nieuwe kracht en hij zweert wraak. In de maanden die volgen onderneemt Glass – alleen en ongewapend – een barre tocht van bijna 5000 kilometer door de onherbergzame Amerikaanse wildernis, voortgedreven door de drang naar vergelding.

Schrijver Michael Punke is de Amerikaanse ambassadeur en permanent vertegenwoordiger bij de Wereldhandelsorganisatie in Genève. Hij groeide op in Wyoming, vlak bij de route die Hugh Glass aflegde. Het boek verscheen eerder al in 2002.Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Het boek van de film

 

Gerelateerd

Over

Michael Punke

Michael Punke

Michael Punke (Torrington, Wyoming, 1965) is een Amerikaanse auteur en...

Gesponsorde boeken