Advertentie

Hebban vandaag

Community /

Hebban Fantasy Week Dag 6

door Hebban Crew 1 reactie
Van 2 april tot en met 9 april is het Fantasy Week op Hebban. Veel aandacht voor sciencefiction, fantasy en horror uit Nederland, met vandaag: een nieuwe aflevering van Verbeeldingswerelden, de SFF Club van 10 over Humor in fantasy en scifi, Daan Doesborgh over sf project De geschiedenis van Morgen en een sneakpreview van het boek Godblind van Anna Stephens.

Dag 6

Verbeeldingswerelden: nieuwe aflevering

Drie nieuwe verbeeldingswerelden, van An Janssens (de Drakentrilogie), Olivier Sted (De bergbouwers van Metis Bidenk) en Martijn Lindeboom ('De vernietiging van de jiten' uit de bundel Halloween Horror Verhalen).

De geschiedenis van morgen - Daan Doesborgh

Auteur Daan Doesborgh deed mee aan het sciencefictionproject De geschiedenis van morgen. Hoe ervaren literaire auteurs het schrijven van een sf verhaal?

Daan over zijn verhaal: 'De hoofdpersoon is bestuurder van een paardentaxi, de enige vorm van taxivervoer in de Amsterdamse binnenstad anno 2030, als het hele centrum binnen de grachtengordel een soort LARP-themapark voor toeristen is geworden: net als in bijvoorbeeld het Openluchtmuseum lopen er acteurs in zeventiende-eeuwse kostuums rond, en speelt ook al het horeca- en winkelpersoneel een rol als historisch personage. De volledige binnenstad staat in het teken van toeristen vermaken, en de hoofdpersoon, Frans, heeft daar maar weinig mee.'

Sneak preview Godblind van Anna Stephens

Wat is leuker dan om tijdens de Fantasy Week kleine inkijkjes te krijgen in de nieuwe boeken van dit moment. Eerder al kon je de eerste hoofdstukken van Kings of the Wyld lezen. Nu hebben we Godblind voor je, waar we binnenkort ook nog een leesclub mee gaan organiseren, dus mis de inschrijving niet!

Hebban Scifi en Fantasy Club van 10: Humor in SFF

Sciencefiction en fantasy omvat meer dan boeken over draken, vampiers en vreemde wezens alleen. In de rubriek Buitengewoon kun je kennismaken met boeken die meerdere genres overlappen. Zo kan iedereen die normaal een ander genre verkiest ook hier iets van zijn gading vinden.
In deze Buitengewoon gaan we in op de humor die in diverse sf-en fantasyboeken te vinden is.

Als je de SFF Club van 10 op hun eigen spot volgt, mis je ook na de Hebban Fantasy Week geen van hun posts.

Dag van het Fantastische Boek

De Hebban Fantasy Week wordt morgen 'live' afgesloten tijdens de Dag van het Fantastische Boek op 8 april 2017 in het Compagnietheater in Amsterdam. Dit literaire evenement viert het fantastische genre in het Nederlandse taalgebied met een scala aan panels, workshops en lezingen, gericht op lezers, schrijvers en uitgevers van fantastische literatuur en film. Tevens vindt ’s avonds de bekroning plaats van het beste wat het genre in het afgelopen jaar bood, in de vorm van de uitreiking van de Harland Awards Romanprijs, de Harland Awards voor Verhalen en de Ready To Read publieksprijs voor het beste Engelstalige fantastische werk. Ter afsluiting van de avond is er een gezellig samenzijn met muziek.

Wil je er bij zijn? Bestel dan je kaarten bij Fantastisch Genre.Over de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Fantasy Week Dag 6

 

Hebban Spots

Scifi & Fantasy Club

488 volgers

Welkom bij de Sciencefiction en Fantasyclub. De plek om je leestips, leeservaringen, leeswensen en alle andere bijzonderheden rond SF&Fantasy boeken te delen. Deze club wordt gerund door Yvette,...

Gesponsorde boeken