Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Hotel vol woorden

Wie voor komende vrijdag geen kaartje voor het Boekenbal heeft weten te bemachtigen, kan die avond toch een flink aantal schrijvers zien. Dan zendt de NTR namelijk Hotel Van Dale uit, een programma vanuit een herberg vol literatuur.

In Hotel Van Dale gebeuren dingen die eigenlijk alleen maar in boeken voorkomen. Schrijvers, dichters, muzikanten, cabaretiers en andere woordkunstenaars komen samen in dit etablissement, waar ze worden ontvangen door bellboy Thomas van Luyn. Samen spelen zij woordspelletjes en genieten ze van het gezongen, gesproken en geschreven woord.

Met De Boekenweek voor de deur en het roemruchte Boekenbal dat op het punt staat om te beginnen, is het onrustig in Hotel Van Dale. Men verwacht vanavond hoog bezoek. Wie zal het zijn? Gasten checken in en zijn gespannen voor wat de avond brengen zal. Taalvirtuozen plezieren zich in de lobby van het hotel aan de betekenis van woorden en gezegdes. Ze genieten de taal en de drank die door Van Luyn wordt aangereikt. In Hotel Van Dale mag iedereen met woorden betalen! Kortom: er gebeuren fascinerende en inspirerende dingen in het hotel. Dingen die eigenlijk alleen maar in boeken voorkomen.

Met gastoptreden van onder anderen Vincent Bijlo, Nelleke Noordervliet, Ronald Snijders, Ellen ten Damme, Tjitske Jansen, Ellen Deckwitz, Frits Spits, Arthur Japin en Mensje van Keulen.

Naast Hotel Van Dale zendt de NTR in het kader van de Boekenweek op 10 en 18 maart Binnen bij het Boekenbal uit en op 17 en 24 maart Kijken in de ziel: Schrijvers. Ook bij Kunststof Radio en NPO Cultura van 12 t/m 20 maart volop aandacht voor de Boekenweek.

Hotel Van Dale wordt uitgezonden op vrijdag 11 maart, 21.05 uur op NPO 2Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hotel vol woorden

 

Gesponsorde boeken