Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Identiteit Hendrik Groen onthuld

door Soraya Vink (crew) 1 reactie
De identiteit achter het succesvolle pseudoniem Hendrik Groen is onthuld. NRC Handelsblad maakte vandaag bekend dat het om de 61-jarige Peter de Smet gaat.

Zijn dagboeken sierden wekenlang de bestsellerlijsten, maar het was lange tijd onduidelijk wie er schuilging achter Hendrik Groen. De schrijver stond bekend als een bejaardentehuisbewoner uit Amsterdam-Noord. Maar was dit wel terecht?

Nee, zo blijkt na vandaag. Het gaat om de 61-jarige Peter de Smet, die tot op heden nog niet heeft gereageerd na de onthulling. De Smet schreef eerder geen boeken en was tot voor kort nog werkzaam bij een muziekschool. Eerder werd er gespeculeerd dat schrijvers als Sylvia Witteman, Remco Campert of Nico Dijkshoorn achter het pseudoniem schuilgingen. Verschillende kranten begonnen een zoektocht naar de ware identiteit van de bestsellerschrijver.

Groen verkocht in Nederland al ruim 145.000 boeken en de vertaalrechten van de debuutroman Pogingen iets van het leven te maken zijn verkregen door dertig landen. Ook is er een televisieserie in de maak. Hebban schreef eerder over het succes van de bejaarderoman in een dossier, waarin ook een prominente rol voor Hendrik Groen was weggelegd.

(Bronnen: NOS, de Volkskrant)Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Identiteit Hendrik Groen onthuld

 

Gerelateerd

Over

Hendrik Groen

Hendrik Groen

Hendrik Groen publiceerde zijn eerste dagboek in 2014. Pogingen iets v...

Gesponsorde boeken