Hebban vandaag

Nieuws /

Inge Schilperoord wint Bronzen Uil

door Soraya Vink (crew) 5 reacties
Gisteren werd tijdens het literair festival Het Betere Boek de winnaar van de Bronzen Uil bekendgemaakt. Dit jaar gingen het beeld van een bronzen uil plus een geldbedrag van 5000 euro naar Inge Schilperoord voor haar debuutroman 'Muidhond'.

In september maakte de jury de shortlist bekend waar uiteindelijk negen titels op stonden. Voor de jury geen gemakkelijk werk om uit meer dan vijfig boeken een shortlist te maken als het gaat om boeken van 'een hoge kwaliteit'.

De jury was met name onder de indruk van de intense spanning die gedurende het verhaal wordt opgebouwd. 'De spanning resulteert in een beklijvend verhaal en slaat over op de lezer, die afwisselend wordt aangetrokken en afgestoten,' verklaart het juryrapport.

Inge Schilperoord gaf aan enorm blij te zijn met deze prijs. 'Maar ik geloof ook mijn moeder die vanmorgen zei dat ze wakker was geworden door het schreeuwen van een uil en daarin een teken zag!' zei ze kort na het ontvangen van de Bronzen Uil. Met haar debuutroman is ze ook doorgedrongen tot de shortlist van de ECI Literatuurprijs, die op 12 november zal worden uitgereikt.

De publieksprijs van de Bronzen Uil werd uitgereikt aan Yannick Ottoy voor zijn debuutroman Drang.

Bron: VolkskrantOver de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Inge Schilperoord wint Bronzen Uil

 

Gerelateerd

Over

Inge Schilperoord

Inge Schilperoord

Inge Schilperoord (1973) werkt als redacteur en recensent voor Psychologie Magaz...

Gesponsorde boeken