Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Janneke Schotveld schrijft het lied van de Kinderboekenweek

Van 5 tot en met 16 oktober is het Kinderboekenweek met als thema 'Gi-ga-groen!' en daar hoort natuurlijk een Kinderen voor Kinderen-lied bij. Vandaag werd bekendgemaakt dat kinderboekenauteur Janneke Schotveld het lied van 2022 gaat schrijven. Lees er meer over én beluister om in de stemming te komen nog even het lied van de Kinderboekenweek van vorig jaar.

Bij het thema van de Kinderboekenweek schrijft een kinderboekenauteur traditiegetrouw de titelsong van het nieuwe album van Kinderen voor Kinderen. Het lied krijgt een eigen videoclip en is tijdens de Kinderboekenweek overal te zien. Dit jaar schrijft kinderboekenauteur Janneke Schotveld een lied bij het thema Gi-Ga Groen! De muziek is van Jermain van der Bogt en Willem Laseroms.

Janneke Schotveld

Janneke Schotveld (1974) debuteerde in 2007 met Villa Fien, dat bekroond werd met de Hotze de Roos-prijs. Ze is vooral bekend van haar populaire 'Superjuffie!'-reeks. Haar boeken zitten vol humor en fantasie. In 2017 schreef Schotveld het Kinderboekenweekgeschenk Kattensoep en recent verschenen haar lovend onthaalde verhalenbundels De kikkerbilletjes van de koning en andere sprookjes, Het kattenmannetje en Avonturen van de dappere ridster.

Meest recente boeken

Kinderboekenweek 2022

In bomen klimmen en diersporen zoeken in het bos, zandkastelen maken of vliegeren op het strand, een hut bouwen of picknicken in het park of vogels spotten en een moestuintje maken in je eigen tuin. De natuur is overal om ons heen. Buiten is er van alles te ontdekken en te doen. Wil jij weten hoe een panda, tijger of ijsbeer leeft? Of ben je juist nieuwsgierig naar de dieren in de zee of diep onder de grond? Wil je alles leren over planten, bloemen en kruiden? En ben je benieuwd hoe je de natuur en het klimaat een handje kan helpen?

Er zijn heel veel boeken die jou helpen een echte natuurheld te worden. Ga mee op avontuur om al het moois van de natuur te zien en te ontdekken wat jij kan doen om haar te helpen! Leer bijzondere dierenweetjes in informatieve boeken, dompel je onder in spannende verhalen over woeste buitenavonturen of verwonder je over prachtige natuurillustraties in prentenboeken. Kom daarna mee naar buiten.

Bekijk ook de thematitels van 2022

Kinderen voor Kinderen

Kun je niet wachten? Dans en zing dan nog even mee op het Kinderboekenweeklied van vorig jaar, 'Worden wat je wil' dat werd geschreven door kinderboekenauteur Mark Haayema.

Headerafbeelding Kinderen voor kinderen: © Wiebke WiltingOver de auteur

Hebban Crew

2463 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Janneke Schotveld schrijft het lied van de Kinderboekenweek

 

Over

Janneke Schotveld

Janneke Schotveld

Janneke Schotveld werkte jarenlang als juf in het basisonderwijs. In 2007 begon ...