Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Japanse minnaar in opmars

Geen nieuwe romans in de Bestseller 60 deze week. De Japanse minnaar van Isabel Allende duikt op in de toptien. De met de Libris Literatuurprijs onderscheiden roman Ik kom terug van Adriaan van Dis staat op plek 9. P.F. Thomése, Michel Houellebecq en Maarten 't Hart zijn al weer op de terugweg.

De roman De ontsnapping van Heleen van Royen heeft een bewonderenswaardig uithoudingsvermogen. Al in 2006 liet de roman over de 36-jarige Julia de Groot die een passieloos huwelijk ontvlucht en naar de zon vertrekt, zich in de Bestseller 60 opnemen, met een tweede plek als hoogste notering. Ook in 2007 stond het boek met regelmaat in de CPNB-lijst. Na acht jaar doet De ontsnapping weer lezers naar de boekhandel snellen, niet in de laatste plaats als gevolg van het mediacircus rond de verfilming van de roman. 

Hendrik Groen is een krasse knar, die laat zich niet zo gauw de deur wijzen. Hij heeft zijn pogingen om nog iets van het leven te maken beschreven in zijn hilarische geheime dagboek. Vorige week eventjes afwezig in de bestsellerlijst, nu weer terug met zijn 22ste weeknotering. Als de televisie- of filmbewerking van zijn boek doorgaat, zal de vitale bejaarde nog menigmaal een plek in de hitparade innemen. 

De volledige lijst van de Bestseller 60 vindt u hierOver de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Japanse minnaar in opmars

 

Gerelateerd

Over

Adriaan van Dis

Adriaan van Dis

Adriaan van Dis (1946) is schrijver, journalist en televisiepresentator. Hij gro...

Gesponsorde boeken