Hebban vandaag

Nieuws /

Jonathan Safran Foer komt na elf jaar met nieuwe roman

door Hebban Crew 1 reactie
Voor het eerst in elf jaar komt er een boek van succesauteur Jonathan Safran Foer uit. Het langverwachte boek krijgt de naam Here I Am. De roman beschrijft een periode van een maand en vindt plaats in het Washington van vandaag.

Here I Am vertelt over een Joods gezin dat moeilijkheden krijgt wanneer het huwelijk van de ouders onder druk komt te staan. Wanneer het gezin uit elkaar lijkt te vallen, krijgt het bezoek van Israëlische familieleden voor de bar mitswa van een van de drie broers. Ook voor het Midden-Oosten is het een turbulente maand, zo wordt de regio getroffen door een aardbeving.

De thema's die in het boek aan bod komen, zijn niet nieuw voor de Joods-Amerikaanse schrijver. Zijn twee vorige romans Extreem luid & ongelooflijk dichtbij en Alles is verlicht gaan over families die uit elkaar worden getrokken. Foers Joodse afkomst komt ook altijd terug.

Qua stijl zou Here I Am wel een verandering laten zien ten opzichte van Foers vorige romans. Dat vertelt althans Eric Chinsky, die de Amerikaanse publicatierechten wist te bemachtigen, aan The New York Times. 'Het heeft een soort van hardheid; het is vuil en grappig.' Er is ook sprake van een tweede roman en een non-fictieboek.

Het boek komt uit in de VS en het Verenigd Koninkrijk in september 2016.  Een eerdere roman van Jonathan Safran Foer, waarvan Hamish Hamilton, een imprint van uitgeverij Penguin, drie jaar geleden de rechten kocht, blijft voorlopig even op de plank liggen. Het is niet bekend wanneer boek met de titel Escape From Children's Hospital zal worden gepubliceerd. 

Bron: De Morgen, The Guardian, foto auteur: David ShankboneOver de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Jonathan Safran Foer komt na elf jaar met nieuwe roman

Gesponsorde boeken