Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Jongens in de hoofdrol!

door Lindy (Hebban Crew) 22 reacties
Aantrekkelijke, gespierde droommannen met een scheve grijns, sterke vrouwelijke hoofdpersonages en de onvermijdelijke liefdesdriehoek: het zijn geen YA-elementen waar de gemiddelde jongen op zit te wachten. Welk YA je dan wel uit de kast kunt trekken? Bekijk Hebbans boekentips!


Omdat veel populaire Young Adult op meisjes gericht is, – denk maar aan series als ‘De selectie’ van Kiera Cass, ‘Kronieken van de Onderwereld’ van Cassandra Clare of de DIMILY-trilogie van Estelle Maskame – is het voor jongens uit dezelfde doelgroep veel lastiger om geschikte boeken te vinden. Zij zullen, zonder in stereotiepen te willen vervallen, YA-romans waarin vrouwelijke hoofdpersonages,  liefdesrelaties, meisjesvriendschappen en -onzekerheden centraal staan het liefst links laten liggen, maar willen ook nog niet grijpen naar volwassenliteratuur. Boeken vol avontuur, spanning, actie, niet per se al te dikke pillen en met een jongen in de hoofdrol: daar kunnen ze zichzelf vaker in herkennen en door laten meeslepen.  

Gelukkig is er ook dán nog genoeg keus: kies bijvoorbeeld voor de actieseries van Rick Riordan, die je meeslepen in de wereld van de (half-)goden, de trilogie ‘De Paladijnse voorspelling’ van Mark Frost die doet denken aan een mix tussen Harry Potter en De labyrintrenner, of voor het splinternieuwe Dertiendagh van Maria Postema & Maarten Bruns. Postema, bekend als vertaler van vele YA-boeken waaronder Divergent en The Hunger Games, vond het nu eens tijd voor een spannend avontuur dat ook - of misschien wel vooral - jongens aan zal spreken. Je kunt hier vast een fragment uit Dertiendagh lezen.  

So boys, de keuze is aan jullie! Bekijk alle boekentips via de knop hieronder.  

Young Adult voor jongens

Welke (Nederlandstalige) YA-boeken waar ook jongens plezier aan beleven mis jij in deze lijst?Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

764 volgers
385 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Jongens in de hoofdrol!

 

Overig

Young Adult voor jongens

op 07 juli 2017 door Hebban Crew 65 boeken 1 volger 0 reacties 1 like
Gesponsorde boeken