Hebban vandaag

Leesclubs /

Lees mee in de Hebban Leesclub met 'Het huis aan de Herengracht'

door Hebban Crew 1 reactie
Achttien jaar na 'Het huis aan de Gouden Bocht' verwelkomt Thea haar volwassenheid met open armen. Om haar toekomst veilig te stellen, is haar familie wanhopig op zoek naar een echtgenoot. Lees nu op Hebban een sneak preview van 'Het huis aan de Herengracht' en schrijf je in voor de leesclub die we met de historische roman organiseren.

Schrijf je vandaag nog in voor deze Hebban Leesclub!

Lijkt het je leuk om over dit boek te praten met andere gepassioneerde Hebban-lezers? Schrijf je dan snel in voor de Hebban Leesclub. We verloten 15 leesexemplaren onder gemotiveerde lezers voor een groepsbespreking van dit boek op Hebban. Je kunt inschrijven tot en met 26 september.

Inschrijven

'Dit is het soort boek dat je eraan herinnert waarom je verliefd werd op lezen.' – Auteur S.J. Watson

Over het boek

Het huis aan de Herengracht van Jessie Burton begint achttien jaar na de gebeurtenissen van Het huis aan de Gouden Bocht, op Thea Brandts achttiende verjaardag. Zij verwelkomt haar volwassenheid met open armen. Thuis is de sfeer gespannen – haar vader Otto en tante Nella maken eindeloos ruzie, de familie Brandt verkoopt hun meubels om te kunnen eten en op Thea's verjaardag, ook de dag dat haar moeder Maren stierf, dringen de geheimen uit het verleden het heden binnen.

Nella is wanhopig op zoek naar een echtgenoot voor Thea om haar toekomst veilig te stellen. Wanneer ze een uitnodiging ontvangen voor het exclusiefste bal van Amsterdam, is ze dolgelukkig – misschien is het lot hen dan toch gunstig gezind?

En inderdaad, het bal brengt nieuwe vooruitzichten, maar het lot van de Brandts blijft onzeker. En wanneer Nella een vreemd prikkelend gevoel in haar nek voelt, vraagt ze zich af of de miniaturist terug is...

Leesfragment

Werd jij acht jaar geleden verliefd op Het huis aan de Gouden Bocht en heb je al die tijd met smart gewacht tot auteur Jessie Burton meer zou schrijven over Nella en haar familie? Hieronder vind je alvast een sneak preview van het langverwachte vervolg Het huis aan de Herengracht.

Lees hier een fragment

Achter het boek

Burton (1982) debuteerde in 2014 met Het huis aan de Gouden Bocht en veroverde de hele wereld met haar historische roman over het beroemde poppenhuis uit het Rijksmuseum. Ze verkocht al meer dan een miljoen exemplaren en haar boeken worden inmiddels in 38 talen vertaald. Het huis aan de Gouden Bocht werd bovendien verfilmd als de televisieserie The Miniaturist. Hoewel ze tussendoor meerdere romans schreef, duurde het acht jaar voor ze terugkeerde naar de wereld van haar debuut. In een open brief aan haar lezers vertelt Burton:

'Het huis aan de Gouden Bocht heeft mijn leven veranderd en toen ik klaar was om aan Het huis aan de Herengracht te beginnen, stonden de personages op mij te wachten. Het voelde alsof ik toen al had geschreven voor mijn toekomstige zelf, om door te kunnen schrijven wanneer de tijd rijp was.'

Opnieuw komt de roman recht uit het hart van de auteur. In Het huis aan de Gouden Bocht komt Nella Oortman in 1686 als jonge bruid van de bekende VOC-koopman Johannes Brandt aan de prestigieuze Herengracht wonen. Haar echtgenoot is meestal op reis, maar op een dag krijgt ze van hem een bijzonder cadeau: een poppenhuis. Het is net hun eigen huis, maar dan in miniatuur. Vanaf dat moment ontvangt Nella mysterieuze pakketjes voor haar poppenhuis. In Het huis aan de Herengracht heeft de tijd niet stilgestaan: het is inmiddels achttien jaar later. Dit tweede boek is een roman over lot en verlies, herinnering, tweede kansen en vernieuwing.

'Het was een feest om deze nieuwe stap in Nella's leven te creëren, om een roman te schrijven over terugkijken en vooruitgaan, net zoals mijn heldin dat zelf doet, en ik kan niet wachten tot de lezers herenigd worden met haar, in het huis aan de Herengracht.'

'De manier waarop de schrijfster de personages tot leven schopt, is het meest overtuigende aspect van dit debuut.' – De Standaard over Het huis aan de Gouden Bocht

Schrijf je vandaag nog in voor deze Hebban Leesclub!

Lijkt het je leuk om over dit boek te praten met andere gepassioneerde Hebban-lezers? Schrijf je dan snel in voor de Hebban Leesclub. We verloten 15 leesexemplaren onder gemotiveerde lezers voor een groepsbespreking van dit boek op Hebban. Je kunt inschrijven tot en met 26 september.

Inschrijven

Lezen voor de Hebban Reading Challenge

Denk jij erover om Het huis aan de Herengracht te lezen voor de Hebban Reading Challenge? Je kunt met dit boek ook een categorie van de checklist afvinken! Lees het boek en zet een vinkje bij:

  • Een historische roman
  • Een groen boek

Naar de volledige checklistOver de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Lees mee in de Hebban Leesclub met 'Het huis aan de Herengracht'

 

Gerelateerd

Over

Jessie Burton

Jessie Burton

Jessie Burton (1982) is een bestsellerauteur. In het eerste jaar verkocht haar d...

Hebban Spots

Het huis aan de Herengracht

16 volgers

Welkom bij de leesclub rond 'Het huis aan de Herengracht' van Jessie Burton (uitgeverij Luitingh-Sijthoff). Onze hashtag is #hebbanleesclub. Heb je een vraag over deze leesclub, mail dan naar:...


Gesponsorde boeken